LELKIZŐ

Fájdalmas vallomás: elvesztette édesanyját a Megasztár énekese

A fiatalember a kórházat hibáztatja, amiért édesanyja elhunyt.
  • Szerző: Ripost

Szeretett édesanyját gyászolja Almás Gergő. A Megasztár 6-ban feltűnt énekes április elején veszítette el Máriát. Gergő szerint, ha a kórházban nem hibáznak, élhetne.

„Márciusban derült ki, hogy anyu leukémiás. Szekszárdról felhoztuk Budapestre, mert itt ajánlottak jó orvost” – kezdte a Blikknek Gergő. - „Mondták, gyógyszert kap, amitől legyengülhet az immunrendszere. Azzal biztattak, a kemoterápia hatására édesanyám évekig élhet még. Nem tudtuk, hogy ilyen kockázatok merülhetnek fel.”

Gergő szerint az édesanyja állapota romlott, sőt, kétoldali tüdőgyulladást kapott.

„Azt sem értem, miért nem kapott steril szobát. Hiába kértem, nem vitték intenzív osztályra. Az utolsó előtti nap alig kapott levegőt, szinte kiszáradt. Ordítottam az orvossal, mire közölte, ugye tudjuk, hogy az édesanyánk hamarosan meghal? Két orvos jött morfinpumpával, rákötötték. Szóltak, pár órája van hátra, köszönjünk el. Szeretném, ha a kórház elismerné, hogy hibázott, illetve, hogy ha helyesen járnak el, anyu még élhetne" – mondta Gergő, aki feljelentést tett.

„Az igazgató belső vizsgálatot rendelt el, kiderült, a klinika orvosai, egészségügyi szakdolgozói a szakmai protokollnak megfelelően jártak el, a beteg minden lehetséges terápiát megkapott. A beteg és a hozzátartozók több alkalommal, tanúk jelenlétében kaptak részletes tájékoztatást a kezeléssel és kockázataival kapcsolatban. Kórházunk visszautasítja a hozzátartozó vádját, miszerint az orvosok a halálba segítenék a betegeket” – áll a kórház közleményében.

 
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?