LELKIZŐ

Ezzel várják majd a kórházból hazatérő Kóbor Jánost

Mindenki bízik a legendás énekes gyógyulásában.
  • Szerző: Ripost

Rettenetesen aggódnak a barátok, pályatársak és a rajongók Kóbor Jánosért. Amióta az Omega énekese kórházba került, hírzárlat van, amit kifejezetten Mecky kért. Egy biztos, amikor hazamehet majd végre a kórházból, nagy meglepetésben lesz része.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ifjúkorában tehetséges gátfutó, azaz atléta volt Kóbor János. Számos birkózó örömmel emlékezik rá. Ennek egyik jeleként Németh Nyiba Sándor, a szabadfogású válogatott egykori szövetségi kapitánya egy portré-festménnyel ajándékozza majd meg Törökbálinton – írja a Bors.

„Szomorúan értesültem arról, hogy Meckyt betegen szállították klinikára„ – mondta Németh Nyiba, a Krúdy Gyula Irodalmi Kör vezetője. „És mivel a napokban nyitottuk meg Szolnokon az általam gardírozott Magyar Rocklegendák vándorkiállítást, két festményt is rendeltünk Jánosról.”

Az egyik festmény, ami Meckyről készült. Ez az, amit Nyiba oda szeretne ajándékozni az énekesnek.

Az egyiket ­Pintér Miklós Krúdy Díszokleveles művész készítette, továbbá egy hasonlóan remek portrét alkotott Kóborról Bitári István festő, grafikus.

„Molnár Gyuri, azaz az Omega-együttes Elefántja módfelett kedvelte a birkózókat, továbbá néhai Benkő Laci és Kóbor Mecky is többször járt az egykori Japán Kávéházban, ahol József Attila és Ady Endre is szívesen időzött. A kávéház egykori tulajdonosa Weisz Richárd nehézsúlyú birkózó-bajnok volt.„

Mecky elmesélte Némethnek, hogy amikor atletizált, egyik barátjának vallotta Kozma István kétszeres olimpiai bajnok birkózót.

„Remélem, hamarosan ismét törökbálinti otthonában köszönthetjük a zenészt. Megvárom az alkalmas napot, és személyesen adom át a Pintér-féle festményt, a másik pedig örökre a Magyar Rocklegendák kiállítás tulajdonában marad.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?