LELKIZŐ

Ezt tették a sztárok: nem Curtis az egyetlen, aki megjárta a poklot

A tivornyázó életmód és a sztárság, mondjuk ki, gyakran kéz a kézben jár. Emiatt számos magyar híresség került már az elvonóra. Legutóbb éppen Curtis volt az, aki elhagyta a rehabot... De vajon sikerült végleg letennie a drogot? Ezt majd az idő dönti el, akárcsak a azoknál a celebnél, akik egykor hasonló cipőben jártak.
  • Szerző: Ripost

Curtis

Az énekes idén január 9-én jelentette be, hogy kokainfüggősége miatt elvonóra megy. A rappernek gyakorlatilag nem volt más választása, az elmúlt fél évben ugyanis botrányt botrányra halmozott. Nem jelent meg a koncerteken, Majka kidobta a közös formációból, és a rajongók egy része is elfordult tőle. Curtis szombaton, közel hat hét után hagyhatta el a rehabot, ami - saját bevallása szerint - óriási tanítás volt számára. Azt állítja: új ember lett.

Dietz Gusztáv

Laky Zsuzsi férje tinédzserként, édesapja halála után kapott rá a drogokra, főleg heroint fogyasztott. Az édesanyja csak akkor vette észre, hogy nagy a baj, amikor már nem lehetett igazán segíteni. Guszti a halál küszöbére is eljutott: többször is újra kellett éleszteni, de valahogyan, valamiért mégis túlélte. Végül az anyja elküldte őt egy pártfogó felügyelőhöz, aki egy év alatt kigyógyította. Guszti azóta prevenciós előadásokat tart, hogy más fiatal ne jusson az ő sorsára.

Szabó Győző

A színész tíz éven át élt a drogok bűvöletében, amire nemcsak a karrierje, de az élete is majdnem ráment. A Valami Amerika sztárja épp a kultikus filmje sikeréért vonult be az elvonóra, és négy év rabság után a heroinnal is szakított. Immáron tizennyolc éve, hogy befejezte a romboló életmódot, amiben lelkileg is kissé tönkrement. Ám az évek elteltek, és mára csak egy rossz emlék számára a drogos időszak.

Baukó Éva

A híresség éveken keresztül alkoholproblémákkal küzdött, otthon és nyilvános eseményeken is szívesen nézett a pohár fenekére. Súlyos függőségét sokáig nem volt hajlandó elismerni, jóllehet, az italozás számos kínos percet és óriási botrányt okozott számára. 2013 nyarán végül annyira mélypontra került, hogy önszántából vonult be egy elvonóra, amit hét héttel később hagyott el. Azóta egy korty alkoholt sem ivott, és tudatmódosító szerekkel sem él. Lefogyott, rendszeresen sportol, és 35 évesen jobban néz ki, mint a húszas éveiben valaha!

Mary Zsuzsi

Az énekesnő élete utolsó éveiben súlyos depresszióval küzdött, ami 2011-es haláláig kitartott.

Nem bírta elviselni az idő múlásának jeleit a testén, ezért az alkohol után nyúlt, ám később pont emiatt nem kapott már felkéréseket.

Ez az ördögi kör teljesen felemésztette őt, és bár volt férje, Klapka György ráhatására 2009-ben bevonult az elvonóra, egy konzultáció után meg is szökött onnan. Hiába akarta a családja, hogy meggyógyuljon, Zsuzsiban nem volt hajlandóság erre, ezért nem tudtak segíteni rajta. 2011-ben, karácsony napján halt meg, méltatlan körülmények között.

És ezeket olvastad már?