LELKIZŐ

Ezért vonta vissza vallomását Galambos Lajos

Lajcsi erős nyugtatók hatása alatt tett vallomást közvetlenül azután, hogy előzetes letartóztatásba került 2015 szeptemberében.
  • Szerző: Buster

Galambos Lajos nem is emlékezett arra a kihallgatásra, amelyre néhány nappal a letartóztatása után, már az előzetesben került sor. Ennek oka, hogy erős nyugtatók hatása alatt volt. Lajcsi végül ezért is vonta vissza akkori vallomását. A 30 milliós közműlopással és vesztegetéssel vádolt zenész ügyvédje erről így beszélt a Star magazinnak.

"A börtönben mindig van pszichiáter arra az esetre, ha szorongásos vagy pánikjellegű tünetek jelentkeznek a letartóztatottaknál. Ezen tünetek kezelésére alkalmas gyógyszereket csak az említett szakember tud felírni, bár hangsúlyozom:

ezek erőteljesen tudatmódosító szerek.

Egy börtönbe hazajáró embernek nem lelki teher, ha újra lecsukják. Viszont egy büntetlen előéletű embernek, akit egyik napról a másikra egy ország előtt lejáratnak, notórius bűnözőként kezelik, majd elzárják a külvilágtól, annak szüksége van a segítségre. De ezzel nem szabad visszaélni"

- kezdte dr. Fröhlich Krisztián.

"Lajcsinak azért írattak fel gyógyszereket, mert megviselte, hogy a legnagyobb biztonsági fokozatú cellába zárták, ahol huszonnégy órán keresztül megfigyelték. Sőt elzárták a külső kapcsolattartástól, a családjától, az öccsétől. Kizárólag meghatalmazott védővel tudott kommunikálni bizonyos esetekben és mértékben.

Nem szokványos, hogy egy gyanúsítottat úgy visznek előzetesbe, hogy hermetikusan elzárják minden családtagjától.

Ezt ez esetben azért csinálhatták meg, mert – meglátásom szerint – Boglárkát megalapozott bizonyítékok nélkül vették őrizetbe"

- tette hozzá Galambos Lajos védője.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?