LELKIZŐ

Elköltöztethetik koszos, romos otthonából a nyomorgó Szilágyi Istvánt!

Az adósságokban úszó idős színmûvészt egy punkzenekar segítette ki több milliós adománnyal, most akár lakást is kaphat.
  • Szerző: Ripost

Véget érhet Szilágyi István hónapok óta tartó tortúrája, miután az Aurora nevezetű punkzenekar  szárnyai alá vette a nyomorgó színészt. Az ország Lópici Gáspárjáról nemrég ijesztő híreket lehetett olvasni:

kiderült, hogy a sokat betegeskedő színész egy romos budapesti házban tengeti a napjait.

Az Aurora zenekar, amelynek több videoklipjében korábban maga Szilágyi is szerepet kapott, összefogott, és több mint hárommillió forintot gyűjtött össze a rossz körülmények között élő színésznek.

Az összeget azonban nem készpénzben kapja meg, mivel hónapokkal ezelőtt ellentmondásos hírek röppentek fel a fiával kapcsolatban. A negyvenes éveiben járó férfi tavaly szeptemberben, egy nézeteltérés során ostorral csapott apja szemébe.

Bár Szilágyi és fia állították, baleset történt, hetekkel ezelőtt ismét monoklival a szeme alatt fotózták le a színészt.

Az ACnews értesülései szerint Szilágyi István szerződés formájában, pénteken megkapta a számára összegyűjtött pénzt.

"Az összeget nem készpénzként kapja; egy szerződést adunk át, amelyben egyebek között rögzítjük, hogy pontosan mire szánjuk a pénzt. Ha röviden kell összefoglalnom, valahogy úgy fogalmaznék: biztosítani akarjuk Pityi bácsi, azaz István hosszú távú nyugalmát és anyagi biztonságát" – részletezte Víg László a portálnak.

A jótékonysági akció azonban itt még nem ér véget: mivel a zenekar egyik tagja szociális munkás, a XVII. kerületi önkormányzattal karöltve a lakásproblémára is megoldást próbálnak találni. A kertvárosi övezetben levő ház rendkívül romos, rosszul szigetelt, közművesítetlen ráadásul méltatlanul koszos és szegényes.

Így következő lépésként az idős színészt és feleségét jobb körülmények közé, egy lakásba fogják költöztetni.