LELKIZŐ

Elköltöztethetik koszos, romos otthonából a nyomorgó Szilágyi Istvánt!

Az adósságokban úszó idős színmûvészt egy punkzenekar segítette ki több milliós adománnyal, most akár lakást is kaphat.
  • Szerző: Ripost

Véget érhet Szilágyi István hónapok óta tartó tortúrája, miután az Aurora nevezetű punkzenekar  szárnyai alá vette a nyomorgó színészt. Az ország Lópici Gáspárjáról nemrég ijesztő híreket lehetett olvasni:

kiderült, hogy a sokat betegeskedő színész egy romos budapesti házban tengeti a napjait.

Az Aurora zenekar, amelynek több videoklipjében korábban maga Szilágyi is szerepet kapott, összefogott, és több mint hárommillió forintot gyűjtött össze a rossz körülmények között élő színésznek.

Az összeget azonban nem készpénzben kapja meg, mivel hónapokkal ezelőtt ellentmondásos hírek röppentek fel a fiával kapcsolatban. A negyvenes éveiben járó férfi tavaly szeptemberben, egy nézeteltérés során ostorral csapott apja szemébe.

Bár Szilágyi és fia állították, baleset történt, hetekkel ezelőtt ismét monoklival a szeme alatt fotózták le a színészt.

Az ACnews értesülései szerint Szilágyi István szerződés formájában, pénteken megkapta a számára összegyűjtött pénzt.

"Az összeget nem készpénzként kapja; egy szerződést adunk át, amelyben egyebek között rögzítjük, hogy pontosan mire szánjuk a pénzt. Ha röviden kell összefoglalnom, valahogy úgy fogalmaznék: biztosítani akarjuk Pityi bácsi, azaz István hosszú távú nyugalmát és anyagi biztonságát" – részletezte Víg László a portálnak.

A jótékonysági akció azonban itt még nem ér véget: mivel a zenekar egyik tagja szociális munkás, a XVII. kerületi önkormányzattal karöltve a lakásproblémára is megoldást próbálnak találni. A kertvárosi övezetben levő ház rendkívül romos, rosszul szigetelt, közművesítetlen ráadásul méltatlanul koszos és szegényes.

Így következő lépésként az idős színészt és feleségét jobb körülmények közé, egy lakásba fogják költöztetni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?