LELKIZŐ

Elhunyt édesanyjának énekelt A Dal 2020 versenyzője

Molnár Dániel könnyeket csalt a zsűri szemébe A Dal 2020 második válogatóján. A fiatal tehetség Ábránd című számával édesanyjára emlékezett, akit két éve veszített el. A lírai balladát nem más hangszerelte, mint Horváth Tamás, aki még soha nem vállalt ilyen feladatot, ám mivel az ő anyukája is elhunyt, átérezte Dani fájdalmát és igent mondott.
  • Szerző: Doris

Bár a nézők és a zsűri ebből semmit sem vett észre, Molnár Dani kis híján összeomlott szombat este A Dal 2020 színpadán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: TV2

Maga sem gondolta volna, hogy ennyire nehéz lesz élőben előadnia az Ábránd című balladát, amiben elhunyt édesanyjának üzent. Minden lélekjelenlétére és profizmusára szüksége volt, hogy folytatni tudja. Végül sikerült végigénekelnie a dalt és óriási sikert aratott. Harminchárom pontot kapott és továbbjutott az elődöntőbe.

„Volt egy pillanat a színpadon, amikor úgy éreztem, hogy kártyavárként omlik össze a produkcióm. Gombóc volt a torkomban, azt hittem, nem tudom folytatni. Végül sikerült átkapcsolnom a megfelelő kapcsolót és be tudtam fejezni a dalt” – kezdte a -nak Dani, akinek az is nagyon jól esett, hogy Vincze Lilla könnyes szemmel megjegyezte: édesanyja nagyon büszke lenne rá.

A fiatal versenyző fájdalma még friss, hiszen mindössze két éve, hogy egy súlyos betegség következtében imádott anyukája elment. Az énekes nem kért külső segítséget, nem járt pszichológushoz a veszteség után, egyedül próbálta feldolgozni a tragédiát és a zenében élte ki a fájdalmat.

„Január 11-én volt két éve, hogy anyukám elhunyt. Nem véletlen, hogy idén ezen a napon jelent meg az Ábránd videoklipje, egy megemlékezésnek szántam a klippremiert. Anyukám öt évig volt beteg, daganattal küzdött. Az első pár éve teljesen jó volt, mintha egészséges lett volna, semmilyen betegségtudata nem volt. Az utolsó év volt nagyon kritikus, amikor már láttuk, hogy közel a vég. Mindössze 56 éves volt” – mondta sóhajtva a -nak Dani, aki nagyon hálás korábbi mentorának, Horváth Tamásnak, hogy elvállalta a dal hangszerelését.

Természetesen megkérdeztük Horváth Tamást is, hogy miért mondott igent a feladatra. Ha érdekel a válasza, keresd a hétfői lapszámát!

És ezeket olvastad már?