LELKIZŐ

Élete utolsó napján is dolgozni indult a sztárok hangmérnöke

Kóbor Jánosék együttesét, az Omegát hangosította volna halála napján...
  • Szerző: Ripost

Pénteken az Omegát hangosította volna Gellért Tibor Szekszárdon, de az együttes utolsó nyári nagy koncertjéből sajnos nem műsortemetés  lett.

Pataky Attila is mélyen megrendült zenésze, és hangmérnöke elvesztése miatt. Szívet tépő sorokkal búcsúzott tőle az együttes Facebook-oldalán.

"A csak Bubuként emlegetett Gellért Tibor az utóbbi időben már betegeskedett, túlsúlya, és trombózisos lába miatt szenvedett sokat, de koncertet sosem mondott le.

Tíz éve dolgoztunk együtt, nekem a stábtagok, hangmérnökök a barátaim, ő is az volt. Roadok nemzedékeit nevelte ki, nagyon szerettük.

- mondta szomorúan a %%-nak Pataky Attila.

 

"Mindemellett nagyon jó fej volt, mindig kész volt egy kis mókára, még a legnagyobb rumliban is. Márpedig ilyen volt bőven, neki pillanatok alatt meg kellett oldania minden problémát hidegben, melegben mindennek jól kellett szólnia. De mivel profi volt, percek alatt minden a helyén volt."

 

"És végül, mint ahogy mindig is tette, most is előrement, összerakni és beállítani odaát a felszerelést, addigra mire mi is érkezünk.
Jó utat Barátom, Barátunk!!! Szerettünk, Szeretünk!!!"

Az Omega  frontembere, Kóbor János koncertjük napján értesült a tragédiáról.

Öt éve minden koncertünket ő hangosította, és igazából előjele sem volt ennek a szörnyűségnek. Tibor sosem panaszkodott, bár azt néha ő is elismerte, hogy egy kicsit többet kellene foglalkoznia az egészségével

- mondta a %%-nak az Omega frontembere, Kóbor János.

"Mivel nem volt jól, abban állapodtunk meg, hogy valaki lehozza utánunk Szekszárdra, és ezután jött a telefon. Az illető azt mondta, Tibor rosszul lett, és most kap egy injekciót, ha az nem segít, kórházba kell vinni. Erre sajnos már nem kerülhetett sor. Õ most már a negyedik halottunk, nem is tudom, mit mondjak."

Fájó szívvel búcsúzott a kiváló szakembertől az irigy Hónaljmirigy is.

Gellért Tibor talán a legismertebb hazai hangmérnök volt, de gitározott a Rockwellben és az Eddában is. A Multimedia Sound & Light vezetőjeként világsztárok koncertjeinek hangzásáért is ő felelt. Õ mentette meg az IHM buliját Tina Turner koncertje előtt is, mert a fiúk beállás nélkül léptek fel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?