LELKIZŐ

Elege van a karanténból Zámbó Jimmy 94 éves édesanyjának

Nem fél a koronavírustól Anna néni, már szabadulna a karanténból.
  • Szerző: Ripost

94 éves múlt az énekes Zámbó Jimmy édesanyja, Anna néni, mégsem fél a koronavírustól. Bár jócskán a veszélyeztetett korosztályba tartozik, ráadásul sokat is betegeskedett az elmúlt időszakban, már szerencsére jobban érzi magát, és csak azt sajnálja, hogy sok millió emberrel együtt ő is otthona rabja lett. Ahogy egyik fia, Zámbó Árpy fogalmazott, „tele a hócipője” a karanténnal, de a család állandóan mellette van, és gondját viseli.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László

„Most nagyon is jól van, erős, egészséges, és bár már 94 éves elmúlt, szellemileg is ép. Mi több! Még mindig ő a főnök a családban, az van, amit ő mond” – árulta el a Blikknek Zámbó Árpy, aki karantén ide vagy oda, rendszeresen meglátogatja az édesanyját.

„Persze megtesszük a szükséges óvintézkedéseket, betartjuk a szabályokat, de ha elkapja az ember, akkor elkapja, hiába a maszk vagy a kesztyű. Anyura vigyázunk, át szoktam menni, meglátogatom. Egyedül sosem hagynánk, Marietta és Tihamér él vele egy házban, egy emelet különbség van köztük, így 24 órás felügyelet alatt van” – mondta a Blikknek Árpy.

Anna néni sok időt töltött kórházban, miután bevizesedett a tüdeje, ráadásul elesett és combnyaktörést szenvedett. Szerencsésen felépült, de abban az időben is azt nehezményezte a leginkább, hogy távol kell lennie az otthoniaktól. Az asszony nehezen viseli az egyedüllétet, nagy családja van, s azt szereti, ha a szeretteit a közelében tudhatja.

„Most ebből a karanténból van elege, tele a hócipője, de mindenkinek. Néha ki szokott ülni a kertbe levegőzni, most már jó idő is van. Sok mindent nem lehet csinálni ilyenkor, mi sem tudunk dolgozni, bezártunk mindent, a rádiót is” – tette hozzá Jimmy öccse.

Anna néni tavaly szeptemberben adott legutóbb interjút a Sorry! magazinnak, amelyben a felépüléséről mesélt.

„A lábtörésem borzalmas volt, de hála Istennek, az orvosaim nagyon szépen helyre tudták hozni. A folyamatos pihenés és ápolás is meghozta a gyümölcsét: járókával már egészen szépen lépkedek” – nyilatkozta a lapnak az asszony akkor az állapotáról. Azóta már teljesen rendbe jött.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?