LELKIZŐ

Durva szavakkal sértegette a magyar színész Korda Györgyöt

Korda Györgyöt Latinovits Zoltán teremtette le, de az énekes bókként őrzi a szavakat.
  • Szerző: Ripost

Még fiatal volt Korda György, de már népszerű énekes, amikor igen közeli kapcsolatba került a két színészlegendával, Latinovits Zoltánnal és Ruttkai Évával.

"Az életem legszebb élményei közé tartozott – mesélte a Borsnak Korda Gyuri. – Az első saját lakásom 1966 és 1970 között a Damjanich és a Bajza utca sarkán álló garzonházban volt. Akkoriban az volt a legmodernebb lakóház Budapesten. Csodálatos emberek éltek ott. Én a harmadikon, a negyediken Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán. A hatodikon Horváth Ádám, Csűrös Karola, egy másik lakásban pedig Payer András".

Latinovits Zoltánhoz fűződik a történet:

"Nehéz volt vele barátkozni, mégis baráti kapcsolatba kerültünk. Amikor először találkoztunk, rögtön le­tegezett. Emlékszem, néhányszor bevittem a Fé­szek Művész-klubba. Egyik alkalommal ebéd után mentünk, elég zilált állapotban volt, mindenkinek beszólt, aki bejött".

"Tőle kaptam életem egyik legszebb kritikáját. Amikor a Fészekben elkezdte piszkálni a kollégákat, mondtam neki, „Zolikám, hagyd már abba!” Mire rám mordult: „Kuss, hát mi vagy te? Egy hang, semmi más!”

A Színészkirály ezt valószínűleg sértésnek szánta, de az énekes bóknak tekinti, és mint mondta, ennél szebb kritikát még nem is kapott.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?