LELKIZŐ

Durva, amit halott férje számítógépén talált a magyar színész özvegye

"Nehéz örökség maradt rám" - mondta Pethő Kincső, Bicskey Lukács özvegye, aki libabőrös lett, amikor meglátta férje hagyatékát...
  • Szerző: Ripost

Az Argo-filmek sztárja, Bicskey Lukács 2015 áprilisában hunyt el, magára hagyva közös gyermekükkel, a 8 éves Mirával az asszonyt.

- Libabőrös lettem, amikor Lukács verseit a számítógépen megtaláltam hónapokkal a temetése után. A betegsége alatt nem említette nekem, hogy szeretné kiadni őket, de biztos vagyok benne, hogy ez a titkos vágya volt. Szeretnék mindent megtenni azért, hogy posztumusz megjelenjenek – mondta a Blikknek.

– Akkor valahogy máshogy értelmeztem őket. Utólag tűnt fel, hogy magáról írt, amikor az elmúlás megihlette, pedig még a végzetes diagnózis előtt vetette őket papírra. Mintha megérezte volna, hogy idő előtt kell mennie. Megszakad a szívem, de kevesen tudják, hogy verseket is írt, ezért is szeretném, ha megismerhetővé válnának – fűzte hozzá a táncművész-színésznő.

Az asszony elárulta, a mai napig nem vitte ki közös gyermeküket a temetőbe, megvárja, amíg idősebb lesz.

Még nem mentem ki vele a Fiumei úti szóróparcellába, ahol a búcsúztatás volt. Mirácska még úgy tudja, édesapját felvitték az angyalok. Ha nagyobb lesz, megmutatom neki, hol engedtük el Lukács lelkét a nagy körforgásba – magyarázta az özvegy.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?