LELKIZŐ

Drámai vallomást tett Sas József felesége, már alig bírja

A humorista tavaly év végén kapott agyvérzést, azóta ápolásra szorul, a felesége is mindent megtesz érte.
  • Szerző: Ripost

Az elmúlt időszak mind mentálisan, mind fizikálisan megviselte a 80 éves Sas József feleségét. Zsuzsa asszony mindennap agyvérzés után gyógyuló férje mellett van, ételt visz neki, sétál vele, ápolja. Három hónapja nem telt el úgy nap, hogy ne ment volna be a kórházba, s még hosszú hetekig vagy akár hónapokig is eltarthat a népszerű humorista kezelése.

"A végkimerülés határán állok, az erőm a végét járja. Egész nap rohanok, beteget ápolok, ügyeket intézek, szinte minden feladat rám szakadt" – ismerte el a Blikknek Sas József felesége, akit meghat a barátok, rajongók szeretete. "Nagyon sokan érdeklődnek Jóska iránt, amiért hálásak is vagyunk. Van olyan barátunk is, aki néha bejön a kórházba. Mindig örülünk a látogatóknak, sok lelkierőt adnak mindkettőnknek" - mondta.

Persze ettől még a tennivalók sora kimeríti az asszonyt. "Néha már azt sem tudom, hol áll a fejem, annyi mindent kell csinálnom. Reggel korán kelek, bevásárolok, aztán gyorsan főzök valamit, mert szinte mindennap friss ebédet viszek be Jóskának. Jó néhány órát ott vagyok vele, utána rohanok haza, mosok, takarítok, vezetem a háztartást, majd a tiszta ruhákat viszem be neki a kórházba. Este már hullafáradt vagyok, mire ágyba kerülök, és utána kezdődik elölről az egész" – mesélte Zsuzsa asszony, aki már készül arra, hogy férje hazatérjen közös otthonukba.

Tavaly novemberben a bemutató előtt váratlanul mondta le új kabaréműsorának minden előadását a humorista. Elmondta, rosszul lett, orvosai figyelmeztették, pihennie kell. A művész szót fogadott, sőt Thaiföldre utazott pihenni, ott kapott agyvérzést. Egy phuketi kórházban stabilizálták az állapotát, majd betegszállító repülőgép hozta haza március 7-én. A János kórház neurológiai osztályáról két héttel később szállították Budakeszire az Országos Rehabilitációs Intézetbe, ahol a legjobb kezekben van, és lassan gyógyul.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszkocka, ami nem száraz hatású
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?