LELKIZŐ

Drámai részletek derültek ki Freddie Mercury utolsó napjairól

Huszonkilenc éve hunyt el a Queen legendás frontembere.
  • Szerző: Doris

Sokkoló dolgokat árult el még korábban Freddie Mercury volt párja, Jim Hutton a Queen énekesének utolsó napjairól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Northfoto

Mint köztudott a világsztár 29 éve ezen a napon, vagyis november 24-én hunyt el AIDS-ben, mindössze 45 évesen.

Hutton, aki 2010-ben halt meg tüdőrákban, korábban őszintén, fájdalommal a hangjában mesélt az utolsó együtt töltött hetekről. Elmondása szerint egy hónappal a tragédia előtt még Svájcban vakációztak, ám amikor hazaértek, egyértelművé vált hogy Freddie állapota romlik.

Miután visszatért Garden Lodge-ba, befeküdt az ágyba és onnantól kezdve alig kelt fel, a szobája valóságos minikórházzá alakult át. Jim szerint a betegség egyetlen jele az a csepegtetőállvány volt, ami az ágy mellett állt arra az esetre, ha az énekesnek vérátömlesztésre lenne szüksége.

A volt barát a Mercury and Me című önéletrajzi könyvben arról is beszámolt, hogy a legenda a halála előtt két héttel úgy döntött: leteszi az összes gyógyszert, kivéve a fájdalomcsillapítókat. Ahogy gyengült, úgy hagyta abba a szilárd ételek fogyasztását, csak gyümölcsöket evett és gyümölcslevet ivott.

Az utolsó néhány napban arról ment a vita, hogy vajon levegyék-e Freddie ujjáról a Jimtől kapott jegygyűrűt, de az énekes ragaszkodott az ékszerhez, olyannyira, hogy azzal hamvasztották el – írja a Mirror.

Jim november 21-én érezte először igazán úgy, hogy Freddie-nek már nagyon kevés van hátra. A férfi innentől kezdve leste minden kívánságát, egészen az utolsó pillanatig. 

És ezeket olvastad már?