LELKIZŐ

Drámai részletek: Családja sem búcsúzhatott el Benke Laci bácsitól

Mindenki kedvenc tévés szakácsa méltósággal viselte betegségét és mindenképpen meg akarta óvni szeretteit attól, hogy látniuk kelljen szenvedését...

Benke Laci bácsi tisztában volt vele, hogy az orvosok már nem segíthetnek rajta. Szerette volna, ha rokonai és barátai úgy emlékeznek majd rá, amilyen a betegsége előtt volt. Erről mesélt munkatársunknak a legendás tévés szakács unokatestvére, Árpád.

 "Egész életünkben hűségesek voltunk egymáshoz, mindig számíthattunk a másikra. Szinte szomszédok voltunk, az ő házuk kettővel volt a miénk mellett. Felnőttként sem szakadtunk el egymástól, még akkor sem, amikor a tanulmányai miatt Lajosmizséről Pestre költözött.

Tudtam, hogy beteg, néhány hete árulta el, hogy baj van.

Szerettem volna őt meglátogatni a feleségemmel a kórházban, de arra kért minket, hogy ne tegyük. Nem akarta, hogy gyengén, ágyban fekve lássuk. Azt mondta, mindenkinek jobb, ha úgy emlékezünk rá, ahogy élt”

– mondta a %% napilap keddi számában a férfi. A lapban elolvashatod a Benke Lászlóval készült utolsó interjút is, melyben elárulta, milyen betegséggel kellette szembenéznie.
 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A 30 perces sajtos rúd receptje
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?