Létrehozva: 2021.12.31.

Kitört a családi botrány Damu Roland temetése miatt

Öt napja hunyt el Damu Roland, és úgy tűnik, ahogyan az élete, a temetése sem lesz csendes. A színész halála körüli hírek, nyilatkozatok felborzolták a kedélyeket.

Még nincs időpont, de az már biztos, hogy nyitott koporsóban temetik el Damu Rolandot. A színészt – végakaratának megfelelően – nem kísérheti mindenki utolsó útjára, nagynénjének, a 72 éves Éva néninek hagyta meg, hogy édesapja és édesanyja ne legyen ott búcsúztatóján. A Jóban Rosszban sorozat egykori sztárja még csak öt napja hunyt el, a hozzátartozók mégsem gyászolhatnak békésen, mert a halála körüli hírek, nyilatkozatok felborzolták a kedélyeket.

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

„Mi eddig is a nagybátyám mellett voltunk”

Tóth István, Roland unokaöccse a Borsnak elárulta, több fenyegető üzenetet kaptak, és azzal vádolják őket, pénz ellenében nyilatkoznak a sajtónak. A 22 éves férfit, édesanyját és idős nagymamáját is felzaklatják a vádak, ezért döntött úgy, hogy szerettei védelmére kel.

„A pénz egyáltalán nem fontos, és az már egyébként sem hozná vissza Rolandot. Ledöbbentünk, és rosszul érint minket, hogy egyáltalán ez valakiben felmerül. Durva hívásokat és fenyegető üzeneteket kaptunk, amit egyszerűen nem értünk. Sajnos azt senki nem tudja, hogy mi eddig is a nagybátyám mellett voltunk, csak csendben, a háttérből támogattuk és segítettük. Amikor bajba került, minden tárgyalásán ott volt a mamám, amikor szabadult, akkor sem hagyta magára, és utána, ha bármikor segítségre szorult, számíthatott rá” – kezdte felháborodva István. „Ezekről korábban senki nem beszélt. Lelkileg összetörtünk, szeretnénk gyászolni, nem pedig a fenyegetőzéssel foglalkozni” – fűzte hozzá Damu unokaöccse.

A fájdalom még jó ideig nem fog enyhülni a gyász miatt, a támadások még inkább megnehezítik ezeket a napokat Éva néninek, lányának és unokájának. Nem értik, miért merül fel valakiben egyáltalán kérdésként, hogy kétségbe vonják szavaikat. Igaz, hogy Roland írásban nem rögzítette végakaratát, ezért különösen nehéz mindezt igazolni, bár úgy érzik, nincs miért magyarázkodniuk.

„A halála előtti napokban Rolandnak külön kérésére volt, hogy az édesanyja és az édesapja ne legyen ott az utolsó útján, és teljesíteni fogjuk. Nem hasznot akarunk húzni, hanem ezt a nagybátyámért tesszük. Ha kell, kiállunk mellette, mert ő már nem tudja megvédeni magát. Nekünk most az a feladatunk, hogy a végakaratának eleget tegyünk. A nagymamám jelenleg még a hivatalos papírokra vár, majd csak azt követően tudja intézni a temetkezési vállalatnál a helyszínt és az időpontot” – mondta érdeklődésünkre István.

Fotó: Facebook

„Felháborító, hogy fenyegetőznek”

A fiatal férfi édesanyja, Tóth Zita Angliában dolgozik, onnan próbálja anyukáját és fiát támogatni. Damu unokatestvére a Borsnak elárulta, neki is szembesülni kellett a méltatlan üzenetekkel, értetlenül áll a támadások előtt.

„Nem szeretném megnevezni az illetőt, de durván összevesztem vele. Sok mindent hordanak most össze Rolandról, pedig tiszteletben kellene tartani, hogy elment. Semmit nem tudnak róla az emberek, de mi születése óta ismerjük, mellette voltunk, ezért felháborító, hogy fenyegetőznek. Roland kérésének eleget téve mi sem szeretnénk, ha a szülei ott lennének a búcsúztatóján. A visszalépésünk oka, amiért nem szeretnénk nyilatkozni többet, van, akinek ez nem tetszik, és ezt jelezte felénk„ – kezdte az asszony, majd hozzátette, nagyon szeretne édesanyja és fia mellett lenni, de egyelőre bizonytalan, hogyan tud Magyarországra utazni.

Nem engedik felboncolni

„Egyelőre még nem tudom, milyen igazolások kellenek a járvány miatt, hogy haza tudjak menni. A munkahelyemről elengedtek, hiszen csak néhány napról van szó, de Rolandot el kell temetni, hónapokig nem „tárolják” még akkor sem, ha fizetek érte. Ha netán mégsem tudok ott lenni, akkor utólag veszek tőle végső búcsút. Mindenekelőtt a temetést kell elintézni, de sajnos az év utolsó napján már nem jutunk előrébb. A kórházi papírok édesanyámnál vannak, tegnap pont azután beszéltem vele, amikor az intézményből hívták, a boncoláshoz kérték a hozzájárulását, azonban ezt nem engedélyezte, szeretné, ha érintetlen maradna az unokaöccse. Az anyakönyvi kivonattal és a halotti bizonyítvánnyal remélhetőleg nem lesz akadály előttünk, hogy végső nyugalomra helyezzük Rolandot” – mondta Zita, majd hozzátette, amint tudják, nyilvánosságra hozzák a temetés időpontját.

„A szertartás zárt körű lesz, utána tudják a részvétüket kinyilvánítani a barátok, a rajongók, és akik szerették. Az biztos, hogy még egyszer át fogjuk beszélni anyukámmal, de most nagyon összetört a gyásztól” – mondta Zita.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ilyen még nem volt: aranyat lövell ki egy vulkán

origo.hu

Felesége nélkül utazott el a Házasság első látásra sztárja

life.hu

75 éves lett a hollywoodi díva: övé a filmtörténet legforróbb erotikus jelenete

mandiner.hu

Kekeckedett Szijjártóval a külföldi műsorvezető, a miniszter frappáns mondattal tette helyre (Videó)

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

mandiner.hu

Nyugaton végre megfejtették, miért menekülnek a németek Magyarországra

origo.hu

Első gyerekét várja a Jóban Rosszban egykori színésznője

mindmegette.hu

Mit főzz hétvégén? Ötletek a vasárnapi családi ebédhez

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

magyarnemzet.hu

Juszt alpári húzása, ezúttal Orbánnal piszkoskodott, de csúnya vége lett

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Jákob Zoltán: "Most egy időre elvonulok a világ elől"

LELKIZŐ

Vilmos herceg lenyúlta Katalin megható szavait

LELKIZŐ

Paprika Dorina drámai vallomása: "Nem tudni, hogyan lehet nekem gyermekem"

LELKIZŐ

"A kommentelők egy része szerint még csak ember sem vagyok, nemhogy magyar" – Gyűlöletcunami zúdul hazánk legszebb lányára