LELKIZŐ

Megrendítette Gallai Péter halála D. Nagy Lajost

A Piramis zenekar billentyűse hétfőre virradóra hunyt el álmában. Zenésztársa, D. Nagy Lajos munkatársunktól értesült a szomorú hírről.

Hétfőre virradó éjszaka álmában elhunyt Gallai Péter, a Piramis zenekar billentyűse, énekese és dalszerzője. A 65 éves zenész az együttes örökös tagja volt.

Fotó: MTI/Beliczay László

„Döbbenten és mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, osztozunk családja fájdalmában” – írta a Facebook-oldalán a Piramis zenekar.

Egykori zenésztársa, D. Nagy Lajos a munkatársától értesült a szomorú hírről, amit megrendülve fogadott. Gallai és ő 1985-től zenéltek együtt a Bikiniben, az évek során nagyon jóban lettek.

„Nem hiszem el, hogy Péter nincs többé... Pedig néhány hete még találkoztunk, és egyáltalán nem tűnt betegnek...” – mondta elcsukló hangon a -nak D. Nagy.

„Peti egy végtelenül intelligens ember volt, akivel bármiről el lehetett beszélgetni. Csendes volt, halk szavú, de mindenkivel kedves volt. Szerintem neki soha életében egyetlen ellensége sem volt. A közös turnékon heteket, hónapokat töltöttünk együtt a zenekarral, úgy ismertük egymást, mint a tenyerünket. Akkoriban igazi családdá kovácsolódtunk össze, és bár nem jártunk össze, a testvéries kapcsolat megmaradt. Akármennyi idő is telt el két találkozás között, mindig ugyanott tudtuk folytatni, ahol abbahagytuk. Egy értékes emberrel és egy tehetséges művésszel lett most kevesebb a világ...” – fogalmazott megtörten D. Nagy Lajos.

És ezeket olvastad már?