LELKIZŐ

Czeizel Endre fia kitálalt a családi drámáról: ez gyalázat

Bár a genetikus halála után óriási háború tört ki a hagyaték miatt, Czeizel Gábor egészen máshogy látja és éli meg a történteket.
  • Szerző: Doris

Több mint két éve, hogy nincs köztünk Czeizel Endre, aki halála után is hónapokig szerepelt a címlapokon a családi viszály és a kirobbant hagyatéki botrány miatt.

A 2015-ben elhunyt genetikus fia a Best magazinnak adott őszinte interjúban árulta el, hogy az elmérgesedett helyzet ellenére is testvéreként szereti apja házasságon kívül született gyermekeit.

"Fanni egyéves volt, amikor meghalt apám, de Andriskával, aki már 11 éves, sokat voltam együtt. Vittem mindenfelé, már csak azért, mert duplán kötődöm hozzá. Nemcsak az öcsém, a keresztfiam is. A gyerekeket szeretni kell, nem hibásak szüleik vétségéért. Dóri jó ideje mégsem engedi hozzám őket, és ez nagyon fáj, hiszen fontosak nekem"

- sóhajtott az 56 éves Czeizel Gábor, aki apja szeretőjére sem haragszik. Igyekszik úgy élni, hogy mindenben a szépet lássa és elfogadja a dolgokat.

Azt viszont nem tagadja, máig fáj neki az apja hagyatéka körül kirobbant botrány.

"Fáj, ami két éve apám hagyatéka körül történik, méltatlannak érzem, hogy amikor véget ér egy szép, hosszú, gazdag és tartalmas élet, nem a munkájáról, az utókorra maradt tudományos gondolatairól, írásairól beszélgetünk - ami az élete volt - , hanem arról, ki mennyit örököl utána. Ez gyalázat és méltatlan a nevéhez, igaz, lehetett volna elővigyázatosabb"

- sóhajtott Gábor, aki mindennek ellenére reméli, hogy a helyzet rendeződik, ő pedig újra megölelheti testvérét és keresztfiát, Andriskát.