LELKIZŐ

73 éves lenne: megható sorokkal emlékezik fia Cserháti Zsuzsára

Ma lenne 73 éves Cserháti Zsuzsa, akinek felejthetetlen slágereit a mai napig rengetegen dúdolják. Most fia, Krisztián emlékezett meg a legendás énekesnőről.
  • Szerző: Ripost

73 éves lenne Cserháti Zsuzsa! A legendás énekesnőről fia, Szirtes Krisztián emlékezett meg, aki elárulta,bár nem volt könnyű az életük, mégis szeretettel emlékszik édesanyjára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szerinte az énekesnő csodálatos nagymamája lehetett volna az unokáknak.

Fotó: MTI

„Tudtam, hogy híres, de nekem az anyukám volt, aki hajnalban jött haza a munkából, mégis reggel elvitt a város másik végén lévő iskolába. Persze, utána kidőlt, mint egy zsák” – kezdte a Blikknek a szép emlékeket felidézve Cserháti fia, aki azt a bizonyos napot is felelevenítette, mikor darabokra hullott a család élete.

„Anyu cukor- és pajzsmirigybeteg volt, szorongott is sokat, de semmiféle előjelét nem láttuk a hirtelen bekövetkezett gyomorvérzésnek, ami a halálát okozta. Délelőtt még beszéltünk telefonon, jól volt. Munka után aznap is siettem hozzá, amikor rátaláltam” – fogalma73zott Krisztián, aki akkor már a menyasszonyával élt, de többször az édesanyjánál aludt, hogy vele legyen.

Elhatalmasodott rajta a depresszió

„A vele született szorongása depresszióvá fajult. Testileg, lelkileg egyre betegebb lett és anyagilag is nehéz helyzetbe került. Ebben az időszakban bőven voltak kenyérgondjaink, amit ő tragikusabban élt meg, mint én gyerekként. Számomra ennél nehezebb volt, amikor a depresszió elhatalmasodott rajta. Az utolsó lemeze a Hamu és gyémánt hatalmas sikert aratott, újra felfedezték, tizenötezer ember ünnepelte a koncertjén, de már ez sem segített rajta” – tette hozzá szomorúan Krisztián, aki úgy érzi szuper nagymamája lehetett volna a gyermekeinek az édesanyja.

„Csodás nagymamája lehetett volna a gyerekeinknek. Luca zongorázik, ha van kedve, folytatja, de nem erőltetjük. Dani fiam is zenél, inkább azért, mert a műveltség része” – mondta Krisztián, aki külsőre édesapjára hasonlít, ám állítja a makacsságát, maximalizmusát az anyukájától örökölte.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?