LELKIZŐ

Családi botrány: nem ment el a rokona a Szomdédok atyjának temetésére

A testvérek nagyapjuk, Molnár Ferenc hagyatékán vesztek össze, a viszonyuk pedig annyira elmérgesedett, hogy évek óta nem álltak szóba egymással.
  • Szerző: ripost

Nem sikerült rendeznie viszonyát a féltestvérével Horváth Ádámnak, ezért a rendezőlegenda úgy hunyt el, hogy haragban volt Sárközi Mátyással.

A József Attila-díjas író évek óta Angliában él, és el sem ment a Szomszédok atyjának temetésére. Viszályuk mögött egy régi, örökösödési ügy áll.

Az ügy A Pál utcai fiúk világhírű szerzője, Molnár Ferenc örökségével kapcsolatos, az író volt ugyanis Horváth nagyapja. Művei után a család több tagja, még a dédunokák is kapnak szerzői jogdíjakat, ám az író spórolt pénzét nem tudták elosztani egymás között a testvérek - tudta meg a Blikk.

"A csaló amerikaiaknak vissza kellett adniuk a pénzt, amit addigra már elköltöttek. Persze ez a bírót nem hatotta meg, árverezett mindent, hogy kifizesse a jogos magyar örökösöket. Itt kezdődött a vita, kinek mi és mennyi jár, és ez sajnos eldurvult, mert senki sem engedett az igazából. Ádám és Mátyás gyerekként nagyon szerették egymást, büszkék voltak a másik munkásságára, de ezután évekig nem beszéltek" – mondta el a lapnak a rendező egyik barátja.

Csűrös Karola nem bánja, hogy sógora nem vett részt a temetésen: úgy véli, férjének nem volt valójában testvére.

"Ádámnak nincs fiútestvére, nincs öccse. Nem láttuk volna szívesen a temetésen, jobb is, hogy nem jött el. Szerencsére ő sem érezte szükségesnek, hogy ott legyen, ezzel pedig megkímélt minket egy kellemetlen helyzettől" - fogalmazott az özvegy.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?