LELKIZŐ

Fizetési felszólítást kapott a család: Milliókkal tartozott az elhunyt Böröndi Tamás

Összeomlott Straub Dezső jövője. Csak az a sok millió forint segíthetne rajta, amivel elhunyt barátja tartozott neki.
  • Szerző: szbd

Straub Dezső az életét tette fel a Vidám Színpadra, második otthonában azonban az igazgató halála óta finoman szólva sem fogadják tárt karokkal. Böröndi Tamás özvegyével ugyanis nem tud kapcsolatot teremteni, a munka megállt, senki sem tudja, hogyan tovább.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Mikor Tamás néhány éve átvette tőlem a Vidám Színpad vezetését, eladtam neki a színházi tulajdonrészemet is. A kifizetésemre azonban csak részben került sor. A végső elszámolás mindig csúszott tovább, de olyan fájdalmas opció nem volt a fejemben, hogy Tamás ilyen tragikusan, idő előtt távozik, és ez az ügy rendezetlen marad” – kezdte a Story-nak a Jászai Mari-díjas színész.

Straubnak milliókkal tartozott Böröndi Tamás (Fotó: Ripost)

„Most viszont szükségem lenne arra az összegre, hogy tovább tudjak haladni az életben. Egy fizetési meghagyást voltam kénytelen hagyni az örökösök részére, amiben arra kérem őket, hogy egyenlítsék ki a sok milliós tartozást.”

Straubnak nem volt más választása, kénytelen volt lépni, főleg azok után, hogy a színpad becsukta előtte az ajtót.

„Én is gyászolom a barátomat, ahogy az özvegy a szerelmét, a férjét, a társát, a gyerekek az édesapjukat. De mivel a Vidám Színpad jelenleg nekem nem ad se munkát, se pénzt, se jövőt, ezért el kell kezdenem valamit. A valamit pedig csak valamiből tudom. Ezért sürgős ez a pénzügyi igény” – magyarázta Straub, aki tart attól, hogy egy esetleges hagyatéki vita évekig is elhúzódhat, és addig nem jut pénzhez.

„Csak remélem, hogy az örökösök, akik pontosan ismerték ezt a köztudott ügyletet köztem és Tamás között, peren kívül sort kerítenek a kifizetésemre. Ha nem, akkor hosszú tárgyalási folyamat kezdődhet, ami senkinek sem jó, és méltatlan mindenekre nézve.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?