LELKIZŐ

Megszólalt Börcsök Enikő haláláról Bajor Imre lánya, szívszorító, amit mondott

Az 53. születésnapján elhunyt színésznő és Bajor Lili nagyon közel álltak egymáshoz.
  • Szerző: Doris

Bajor Imre lányának, Bajor Lilinek nagyon nehéz volt beszélnie Börcsök Enikő haláláról, hiszen a múlt csütörtökön elhunyt színésznő egyetemi osztályfőnöke, mestere és egyben barátja is volt.

Fotó: Facebook

„Még nagyon nehéz bármit is mondanom. A felvételi nulladik napjától bízott bennem, reggelivel és kávéval várt minden próba előtt. Neki köszönhettem, hogy Marcsa lehettem a Mágnás Miskában. Megmutatta azt is, mennyire kortalan az igaz szerelem, és hogy mennyire nem gyerekes dolog mindenen nevetni. Úgy képzelem, Encimama annyi jót adott az embereknek, hogy egyszerűen kifogyott a kosarából a jó, és most elment egy kis utánpótlásért” – mondta megtörten Lili a Sory magazinnak.

Fotó: ATV

A régóta súlyos vesebetegséggel küzdő színésznő harcáról és utolsó napjairól a is beszámolt. Elértük Enikő egyik közeli barátját, aki a következőket mondta múlt hét csütörtökön:

„Több mint húsz éve ismertem Enikőt, az első vesetranszplantációja idején találkoztunk először. Rengeteget tett a Transz­plantációs Alapítványért, önkéntesünk és kurátorunk is volt. Egy csodálatos, csupaszív nő volt, hihetetlen életszeretettel. Hétfőn beszéltem vele utoljára, akkor még nagyon bizakodó volt. Azt mondta, várja az újabb dialízist, bár a veséje leállt, tisztában volt vele, hogy egy kapott vese nem örök életű. Tervezte, hogy hol fogják dializálni. Szerdán újra hívtam, de akkor már nem ő vette fel a telefont, hanem az élettársa, József” – nyilatkozta akkor elcsukló hangon lapunknak Börcsök bizalmasa, a Transz­plantációs Alapítvány munkatársa.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?