LELKIZŐ

Bocsánatot kért, majd holtan esett össze a színpadon a legendás zenész

Az amerikai zenészt 71 éves korában érte a halál, a színpadon infarktust kapott.
  • Szerző: Ripost

A 71 éves David Olney éppen a 30A című, dalszerzőknek szervezett fesztiválon lépett fel szombaton, amikor a színpadon rosszul lett, és meghalt. Mellette ülő zenésztársai szerint annyit mondott a mikrofonba, hogy rémesen sajnálja, majd leszegte a fejét, és mozdulatlanul ült tovább – írja a CNN.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Elsőre mindenki azt hitte, hogy vagy befejezte az előadását vagy elaludt, de amikor igyekeztek felkelteni, kiderült, mi a helyzet. A színpadra fektették, és igyekeztek újjáéleszteni, de sikertelenül.

Az amerikai folkzenei körökben meghatározó alaknak számító Olney karrierje során húsz lemezt vett fel, és olyan művészek dolgozták fel szerzeményeit, mint Emmylou Harris, Linda Ronstadt, Del McCoury vagy Steve Earle. Emmylou Harris a Jerusalem Tomorrow és a Deeper Well című számát tette közismertté.

Karrierje a nyolcvanas években kezdődött az X-Rays nevű zenekar tagjaként, akikkel például Elvis Costello előtt is fellépett. 1948-ban született, 1973-tól Nashville-ben élt, ahol az akkori alternatív-country szcéna egyik ismert alakjává avanzsált Earle, Van Zandt, Guy Clark és Rodney Crowell társaságában.

És ezeket olvastad már?