LELKIZŐ

Betegségeiről vallott a még mindig gyászoló Cserhalmi György

Komoly mûtétekkel kellett szembenéznie, felesége hiánya pedig tovább nehezített a helyzetén.
  • Szerző: Ripost

Négy komoly műtét és felesége tragikus elvesztése – azt gondolnánk, Cserhalmi Györgyöt az elmúlt években üldözte a balsors. Mégis talpra állt, és most először gyászáról is vallott.

"Eljátszom, hogy már minden stimmel, de ha egymagam vagyok, bizony még nagyon vigyázva lépegetek. Megjártam a hadak útját, az a négy műtét alaposan kikészített. Sorolom. Elsőre a bal térdembe kaptam protézist, majd a gerinccsatornámat kellett szűkíteni. Amikor már arra gondoltam, vége a kórházlátogatásoknak, három csigolyámat cserélték ki, és hogy teljes legyen a paletta, nemrég kaptam egy új térdkalácsot is" - mondta a Borsnak a színész.

Az utóbbi években alaposan megviselte az élet a színészt, akit a betegségek mellett egy még annál is súlyosabb csapás ért – elvesztette feleségét, egyetlen gyermeke édesanyját. Mint mondta, három éve, márciusban ment el Erzsébet, akinek hiányát soha nem fogja feldolgozni. Ugyanakkor lánya és a két unokája visszaadta az életkedvét.

Cserhalmi úgy érzi, tavasz végén, nyár elején már nagyon elgondolkodik azon, hogy újra színpadra álljon. A minden estés játék nem hiányzik neki, és csak akkor tér vissza, ha – mint mondja – tündökölni tud. Úgy véli, a színész addig színész, amíg van önkritikája, és van ereje nemet mondani olyan felkérésre, amit nem tud száz százalékosan teljesíteni.

Cserhalmi Györgynek 2014-ben először a fehérvári színház Lear király előadásait kellett lemondania gerincproblémái miatt, és bár egy év után visszatért, 2017. áprilisában esett át az első komoly térdműtéten, majd a gerincét műtötték kétszer. Még abban az évben a Bánk bánban kapott szerepet kellett visszaadnia a Nemzeti Színházban, majd 2018. januárjában az Úri muri Csörgheő Csulijára kellett nemet mondania Vidnyánszky Attilának. Az idei évad elején is tervbe vettek egy Cserhalmi-rendezést a Nemzetiben, de egyelőre azt is elhalasztották.

És ezeket olvastad már?