LELKIZŐ

Békés Itala bevallotta: fiatalkorában molesztálták a színházban

A Kossuth-díjas színésznő nem tagadja, hogy a pályája kezdetén akadt olyan kellemetlen helyzet, amit ki kellett védenie.
  • Szerző: ripost

Több mint hetven éve áll a színpadon Békés Itala. A Kossuth-díjas színésznő rengeteg darabban és tévéfilmben szerepelt, a közönség általános szeretetét és tiszteletét élvezi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Békés Itala a pályája kezdetén kellemetlen helyzetbe került

Békés Itala a pályája kezdetén kellemetlen helyzetbe került
Fotó: Zih Zsolt / MTVA

Azt azonban eddig még nem mondta el, hogy a pályája elején akadt olyan helyzet, ami igencsak kellemetlenül érintette: áldozatásul esett a színházon belüli molesztálásnak.

Arra a kérdésre, hogy fiatal színészként megúszta-e a színházi molesztálást, így válaszolt a művésznő:

„Szégyellném magam, ha most azt kellene válaszolnom, hogy nem. Kivédtem, nem volt mindig könnyű, veszteséggel is járt” – mondta el a Best magazinnak a színésznő.

Békés Itala még ma is aktív. Jelenleg azt várja, hogy véget érjen a koronavírus-járvány, ő pedig színpadra állhasson Mácsai Pállal a saját műsorával, ami az Azt mesélte el Itala címet viseli.

„Ha véget ér a vírus, játszom még az Örkény Színházban a Macskajáték című darabban, a Zűrzavar 2045 előadásában egy bejátszás erejéig vagyok jelen, a Szodomában kövérebb a fű című műben Mikaél szerepét felváltva játszanánk Zsótér Sándorral, de én a premier előtt megbetegedtem, remélem, hamarosan újból játszhatom. Nahát ezért nem érek rá most meghalni, drága Jóisten, remélem, ugye megérted!” – fogalmazott a művésznő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?