LELKIZŐ

Így reagált Barta Sylvia a százhalombattai család halálhírére

Barta Sylvia a mai napig százhalombattainak tartja magát, így nem csoda, hogy nagyon mélyen érintette a tragédia.
  • Szerző: Doris

Ahogy arról a már beszámolt, borzalmas tragédia történt Százhalombattán, egy négytagú család összes tagját elvitte a koronavírus. A lesújtó hír a TV2 időjósát, Barta Sylviát is mélyen megrázta, hiszen ő is Százhalombattán nőtt fel, így úgy érzi, közeli ismerőseit veszítette el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Így reagált Barta Sylvia a százhalombattai család halálhírére

Gyászol a népszerű időjós (Fotó: TV2)

„Százhalombattainak tartom magam a mai napig, hiszen ott nőttem fel, és édesanyámhoz a mai napig oda járok haza. Nagyon megrázott a Varga család elvesztésének híre, hiszen szomszédoktól, régi battaiaktól búcsúzunk. A világjárvány okozta nehézségekhez kezdünk már hozzászokni, de amikor a halottak statisztikájának számai mögött emberi sorsok, özvegyek, árvák, ismerős arcok, barátok, családtagok jelennek meg... Nos, nem tudom, hogy ezt meg lehet-e szokni. Nyugodjatok békében.”

- írta Sylvia a Facebookon.

Mint ahogy azt a megírta, a százhalombattai családból először az édesanyja, aztán a leány- és fiúgyermek, majd az édesapa hunyt el a koronavírus-járvány miatt.

Varga Gáborról, az elhunyt fiúgyermekről az egyik barátja érzelmes bejegyzést írt a Facebookon.

„Egyes nagy emberek halálukkor nekrológra érdemesek lesznek. Te igazi nagy ember voltál testestül-lelkestül. Hogyan is kezdjem: alig ismertelek, de az a csodálatos, hogy így is barátomnak tekinthetlek. Az emberek faluhelyen négy helyszínen kerülnek kapcsolatba egymással, az utcát nem számítva: templom, bolt, kocsma, focipálya. A focipályát nem látogattad, én meg a templomot. Maradt a bolt és a kocsma. Soha nem fogom elfeledni találkozásainkat a boltban: Jó reggelt, Misi Bácsi (fiam lehettél volna), szervusz, kedves barátom, hogy vagy? Szkander kézfogás. Mélységes tisztelet volt benned a környezeted irányába. A mai ocsmány világban ennyi bőven elég a barátságokhoz! Szia, Gabi, hova siettél? Rengeteg ember sirat, fáj a hiányod, de tudod, mondtam: alig ismerlek. Csak a környezetemet tudom, mennyire sírnak. (...) Szia, Gabi, hová sietsz? Tavasz van. A focipálya nyárfáján van egy pimasz madár. Be nem áll a szája, nagyon tudja a repertoárt. Rászóltam, gyász van! Letojja. Talán igaza van. Szia, Gabi! Nem kellett volna még menned. Papa még él, Nóta tévét és kézilabdát nézne, de nincs kivel, Gabi! Szia, Gabi! Ha már fent vagy, néznél egy jó kocsmát? Férfiembernek elengedhetetlen. Gubacs Mester! Az élet megy tovább, neked magyarázzam?? Elengedlek. Szia Gabi” – fogalmazott a barát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?