LELKIZŐ

Meglepő látványt nyújt az egy éve elhunyt Bálint gazda sírja

Június 21-én, azaz ma egy éve, hogy nincs köztünk az ország kertésze.
  • Szerző: Doris

A 100 éves korában elhunyt Bálint Györgynek, vagy ahogy mindenki szólította, Bálint gazdának egy utolsó kívánsága volt. Azt szerette volna, ha a hamvait beleszántják abba a földbe, ami az apjáé volt, ahol felnőtt és ami őt is azzá tette, amivé lett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Meglepő látványt nyújt az egy éve elhunyt Bálint gazda sírja

Fotó: MTI

Ez a kívánsága azonban nem teljesült, felesége, Antónia ugyanis ragaszkodott hozzá, hogy kijárhasson az ország kertészének sírjához a Fiumei úti sírkertbe.

Rajta kívül azonban Bálint gazda számos tisztelője látogatja a sírt, köztük a egyik olvasója, aki a sokoldalú férfi halálának első évfordulóján, június 21-én ment ki a temetőbe. Bizony alaposan meglepődött!

„Éveken, sőt évtizedeken át voltam Bálint György nagy tisztelője, tavalyi halálhíre mélyen lesújtott, hiszen már az Ablak című műsort is nagyon szerettem. Nem volt kérdés, hogy kimegyek a sírjához, ami meglepő látványt nyújtott. No nem azért, mert nem volt gondozott, hanem mert egészen olyan volt, mint egy földhalom, rajta egy pillangóval és egy könyvvel, hiszen író és újságíró is volt” – mesélte a olvasója, Anna, aki két képet is küldött a síremlékről.

Fotó: Ripost olvasó

Fotó: Ripost olvasó

Valóban, a sír 2020 augusztusában még teljesen máshogy nézett ki!

Mutatjuk!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?