LELKIZŐ

„Azt nem élném túl!” – megrázó vallomást tett a magyar színészlegenda

Koncz Gábor őszintén vallott unokáiról és arról, hogyan is szeretne meghalni.
  • Szerző: Ripost

A munka és az unokák tartják fiatalon a 82 éves Koncz Gábort, aki színházi sikerei mellett a családjára a legbüszkébb az életében. Úgy érzi, Regina és Tekla is az ő nevelése és iránymutatása miatt lett okos, talpraesett, szorgalmas nő. Bár lányai nem követték a színi pályán, imádott unokáiban komoly színészi tehetséget fedezett fel.

„Sokat vagyok Teklával és Lilivel, megtanítottam őket horgászni is. Figyelem őket, s azt látom, hogy mindketten tipikusan színpadra termett, élénk, virgonc személyiségek. Nagyon szeretném, és örülnék, ha követnék a nagyapjuk útját, s jó lenne megélni, hogy a közönség soraiból nézem a premierjüket, arról nem beszélve, hogy az udvarlóikat is szeretném még megnézni magamnak” – szaladt előre gondolatban néhány évet a színész. A művészélettel járó ismertségtől nem félti unokáit, de akad, amitől már most óva inti őket.

Fotó: Bors

A művész ugyanis a nyolcadik ikszen túl is képben van, követi a technika fejlődését, tisztában van a virtuális világ hatalmával, és rettenetesen dühíti a mai kor súlyos „betegsége”, a celebség. Számára a siker mércéje a tehetség, a munka és az alázat.

„Attól az egytől óvjon meg a jóisten, hogy az én drága, kicsi unokáim celebek legyenek! Azt nem élném túl! De elnézve az anyukáikat és az alakuló személyiségüket, nincs mitől tartanom. Mindig büszke voltam a lányaim gondolkodásmódjára, nem ittak, nem mutogatták magukat soha. Diszkóba sem jártak, párválasztásnál is azt mondták, akit ők keresnek, az úgysem jár ilyen helyekre. Ilyen gondolatiságban cseperednek a kicsik is”.

A Kossuth-díjas művész szeptembertől számos darabban látható az Új Színházban, sőt a Körúti Színház társulatával is próbál A bolond lány című vígjátékban.

„Imádom a Galambos Zoltán rendezte darabokat, s azt, hogy a mai napig játszhatok. Engem a munka, a hivatásom tart formában, ez számomra maga a boldogság. Ha eljön az idő, s választhatnék, a színpadon szeretnék meghalni is” – tette hozzá a színészlegenda a Borsnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?