LELKIZŐ

Andy Vajna leplezetlen őszinteséggel vallott fia öngyilkosságáról

Egy szülőnek életen át tartó kín és szenvedés elveszíteni a gyermekét. A filmügyi kormánybiztos úgy érzi: Justin azért lett öngyilkos, hogy szülei ne szenvedjenek

Andy Vajna fia, Justin 2007 februárjában saját kezével vetett véget életének. A tragédiát a fiú éveken át tartó betegsége, a skizofrénia előli menekvése okozta.

A filmügyi kormánybiztos az Echo TV Arckép című vasárnapi műsorában mesélt a tragédiáról Kadarkai Endrének - írja a Blikk.

Nem is akarok túl lenni a tragédián. A fiam velem van mindennap. Minden órában, minden percben jelen van az életemben

"Nagyon pozitív élményeim vannak arról az időről, amit együtt töltöttünk" - mesélte meghatottan Andy Vajna, akinek életében fia elvesztése a legfájóbb pont.

A kormánybiztos érthető módon soha nem beszélt ilyen nyíltan a történtekről; gyászolt. Felfoghatatlan az érzés, hogy egykor egészséges fiát szinte egyik pillanatról a másikra hatalmába keríti egy szörnyű és kínzó betegség, és az ember csak tehetetlenül nézi a gyermeke leépülését.

Az életedet leéled, mint egy tinédzser, mindenben nagyon jól teljesítesz, és akkor egy nap felébredsz, és nem tudsz tisztán gondolkozni. Zajokat hallasz, nem tudod, hogy mi történik veled

- magyarázta a tüneteket Vajna, aki mikor megtudta, hogy Justin beteg, nem esett kétségbe, rengeteg szakembert felkeresett, de senki sem tudott segíteni.

Õ látta, hogy a mamája és a papája szenved, azért, mert neki ilyen betegsége van, és elképzelhető, hogy ez volt az ő legerősebb motivációja az öngyilkosság felé. Lehet, hogy ő nem akarta, hogy mi szenvedjünk

- próbál magyarázatot találni a máig gyászoló apa a felfoghatatlan csapásra.

Ez nem kiút a tragédiából, hiszen Justin mindennap velem van. De egy elfogadható ok a fejemben, ami kicsit megnyugtat

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?