Létrehozva: 2020.02.04.

Utolsó filmjével a nagy visszatérésre készült Andorai Péter

Andorai Péter egy idős embert alakított Szabó István Zárójelentés című filmjében. Ez volt a Kossuth-díjas színész utolsó szerepe, és egyben hosszú évek óta az első is. Fia a Ripostnak elmondta, hogy édesapja izgatottan várta a február végi premiert, vágyott a szakma és a közönség elismerésére, ám ez már nem adatott meg neki...

Szabó István új filmjében tért volna vissza Andorai Péter. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas színművész évek óta visszavonultan élt, ám nem önszántából. Súlyos egészségügyi problémája miatt nehezére esett a mozgás.

Fia, ifjabb Andorai Péter a Ripost hétfői számában elmondta, édesapja komplex mozgásszervi betegségben szenvedett, ami a mindennapjaira is rányomta a bélyegét.

Fotó: Czimbal Gyula / MTI

A színész ezért is örült nagyon, amikor Szabó István 2018-ban szerepet ajánlott neki legújabb filmjében, a február végén bemutatásra kerülő Zárójelentésben. Az Oscar-díjas rendezővel számos alkalommal dolgozott már együtt, többek között az Oscar-díjat elnyert Mephistóban, vagy a Bizalomban, amit szintén jelöltek a legrangosabb filmművészeti díjra.

Egy tavalyi interjúban elmondta, szívesen játszana még, a színház terápia számára, és felkéréseket is kapott, a Magyar Színháztól és a Vígszínháztól. A próbán azonban kiderült, hogy nincs elég jó egészségi állapotban a szerephez, ő pedig nem akarta kellemetlen helyzetbe hozni a társulatot és lassítani a munkájukat, ezért inkább visszalépett. A forgatás viszont könnyebb volt számára, hiszen ott az állapotához képest könnyebb volt finomítani a karakteren, mint egy színházi produkcióban.

Fotó: Novák Emil

Éppen ezért rendkívül izgatottan várta a premiert, amikor a közönség és a szakma elé léphet, akik értékelhetik az alakítását, és talán újabb szerepajánlatokkal is megkeresik őt...

Ifjabb Andorai Péter Fotó: TV2

„Tudom, hogy nagyon jó élménye volt a forgatásról, és nagyon szerették ott őt. Boldoggá tette őt az a három nap, amíg dolgozhatott. Nagyon várta a filmet, mert nem tudta előre, hogy hogyan fog megjelenni benne, és milyen lesz a végeredmény. Amiatt is izgult, hogy miként fogadja majd őt a szakma és a közönség, hiszen évek óta nem szerepelt már. De sajnos ezt már nem tudhatja meg...„ - nyilatkozta megtörten a Ripost-nak ifjabb Andorai Péter, aki lapunknak megerősítette: édesapja reménykedett abban, hogy várnak még rá izgalmas szerepek.

Fotó: InterCom

”A nyugdíjas éveit élte, de számított rá, hogy megtalálja valami olyan ajánlat, amit az állapotához képest el tud vállalni. De sajnos annyira be volt korlátozva a fizikai problémája miatt, hogy nagyon szűkösek voltak a lehetőségei” - fogalmazott Péter.

Ifjabb Andorai Péter: Önismeretet tanultam a papától A Kossuth-díjas színészt és egyetlen fiát rendkívül szoros kapcsolat fűzte össze. Péter az utolsó időkben is rendszeresen látogatta az édesapját, és mindent megtett, hogy boldoggá tegye a mindennapjait. „A legfontosabb, amit az életem során tanultam tőle, az az önismeret, hogy az ember önmagát, és ezen belül is mindig az igazságot keresse és ismerje meg” – fogalmazott a Ripost-nak ifjabb Andorai Péter.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási meglepetés: nem lesz ott a foci-Eb-n a korábbi győztes

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

metropol.hu

Harry herceg nem találkozhat Katalinnal, nagybeteg sógornőjével

hirtv.hu

"Sírjál, majd elmegy a tejed!", reagált Magyar Péter, amikor Varga Judit kétségbeesésében sírt

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Patai Anna a babavárásról: Az álmunk hamarosan valóra válik

LELKIZŐ

Aggódnak a rajongók Nemazalányért

LELKIZŐ

MC Hawer lemondott a szerelemről: „Mindegyikbe kicsit belehaltam”

LELKIZŐ

„Egy hajszálon múlt az életem” — emiatt élte túl a terrortámadást a magyar színész

LELKIZŐ

Mindent látott és mindenről tudott: az őrült pletykák miatt állt elő az igazsággal Katalin hercegné

LELKIZŐ

Megrázó interjút adott Papadimitriu Athina: „Úgy éreztem, pszichológushoz kell mennem!”

LELKIZŐ

Jákob Zoltán őszintén vallott a kapuzárási pánikjáról: „Szeretnék hosszú életet, de nem mindenáron”