LELKIZŐ

Megható módon emlékezik a szakma Andorai Péterre

A február elsején elhunyt Kossuth-díjas színművész tavaly életműdíjat kapott a Magyar Filmakadémia Egyesülettől, az idei Magyar Filmdíjon pedig méltó emléket állítanak neki.

Méltó emléket állít a filmes szakma a február elsején elhunyt Andorai Péternek. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas művész utoljára Szabó István Zárójelentés filmjében játszott, amit a február 25-én láthat először a közönség, ez a mű nyitja ugyanis a Magyar Mozgókép Szemlét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez az az esemény, amelyen több évtizedes munkája elismeréseként tavaly Andorai Péter megkapta a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíját.

MTI Fotó: Czimbal Gyula
Fotó: Czimbal Gyula / MTI

Ahogy azt a színész fia a keddi lapszámában elmondta, Andorai Péter nagyon várta a Zárójelentés bemutatóját és a szakma véleményét.

„Tudom, hogy nagyon jó élménye volt a forgatásról, és nagyon szerették ott őt. Boldoggá tette őt az a három nap, amíg dolgozhatott. Nagyon várta a filmet, mert nem tudta előre, hogy hogyan fog megjelenni benne, és milyen lesz a végeredmény. Amiatt is izgult, hogy miként fogadja majd őt a szakma és a közönség, hiszen évek óta nem szerepelt már. De sajnos ezt már nem tudhatja meg...„ – mondta el ifjabb Andorai Péter a -nak.

A népszerű színészről a Magyar Mozgókép Szemle záróeseményén emlékeznek majd meg a kollégák és pályatársak.

”A Mozgókép Szemle nagyon fontosnak tartja, hogy megemlékezzen Andorai Péterről. A záróeseményen ez biztosan megtörténik majd” – mondta el a -nak Tamás Dorka, az esemény sajtófelelőse.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?