LELKIZŐ

Fia képviseli majd a filmje bemutatóján Andorai Pétert

A február elsején elhunyt Kossuth-díjas színművész Szabó István Zárójelentés című alkotásában szerepelt utoljára.
  • Szerző: E.J.

Fia képviseli majd Andorai Pétert a Magyar Filmdíjon, ahol bemutatják a színész utolsó filmjét, a Szabó István által rendezett Zárójelentést.

A filmben még 2018-ban szerepelt Andorai: hosszú kihagyás után három napon át forgatott, ami igazi felüdülés volt számára. Éppen ezért nagyon várta az idén februári premiert, vágyott a szakma és a közönség elismerésére.

MTI Fotó: Czimbal Gyula
Fotó: Czimbal Gyula / MTI

Ezt azonban már nem tapasztalhatta meg, ennélfogva fia, ifjabb Andorai Péter képviselheti az édesapját a bemutatón.

„Mindenképpen szeretném megnézni a filmet, nagyon kíváncsi vagyok édesapám alakítására. A forgatás után rengeteget beszélt nekem arról, mennyire élvezte, hogy újra kamera elé állhat. Nagyon várta a premiert, kíváncsi volt, hogyan jelenik majd meg a filmvásznon, milyen lett a végeredmény” – mondta el a -nak ifjabb Andorai Péter.

A megkereste a Magyar Mozgókép Szemle illetékesét, aki lapunknak megerősítette, hogy szívesen látják Pétert a bemutatón.

„Megtiszteltetés volna számunkra, ha Andorai Péter fia részt venne a premieren. Úgy gondolom, természetes, hogy szívesen látjuk őt. A meghívókat az elkövetkezendő napokban küldjük majd ki” – mondta el a -nak Tamás Dorka, az esemény sajtófelelőse.

A Kossuth-díjas színművészt bárki elkísérheti az utolsó útjára, a temetés ugyanis nyilvános lesz.

„Édesapám temetése mindenképpen nyilvános lesz, a ravatalnál bárki megemlékezhet róla február 19-én, délután két órakor, a Farkasréti temetőben” – mondta el a -nak ifjabb Andorai Péter. A Nemzet Színésze címmel elismert színművész életének 72. évében, február elsején hunyt el rövid, súlyos betegség után.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?