LELKIZŐ

A sztárok is aggódnak a lángokban álló Amazonas miatt

A magyar hírességek is kiborultak azon, hogy míg a Notre Dame újjáépítésére rögtön milliárdok gyűltek össze, addig a hetek óta égő erdővel szinte senki nem foglalkozik.
  • Szerző: e.j.

A sztárok is aggódnak a lángokban álló Amazonas miatt

A magyar hírességek is aggódva figyelik az Amazonas vidékén hetek óta pusztító tűzvészt, ami a füst miatt nem csak az ottani állatvilágra, de a globális felmelegedésre is hatással lehet hosszútávon. Sokan közülük felháborítónak tartják, hogy míg a Notre Dame-ban tomboló tűzvész után napokkal eurómilliárdok gyűltek össze az újjáépítésre, addig a tűzvésznek nem sokan tulajdonítanak nagy jelentőséget. „Három óra alatt a világ tisztában volt vele, hogy a Notre Dame-i katedrális leégett. Tizenhét napja az amazonasi esőerdő ég, és senki nem tudja! A média nem osztja meg és a kormányok sem tesznek semmit. Vannak, akik megölnek minket!” – osztotta meg Pápai Joci és Gáspár Laci, de Aleska, Cooky és Istenes László is kiborultak.

Fotó: Pixabay: leondeniscf

„Hú, gyerekek, borzasztóan nagy a baj! Hetek óta ég a föld tüdeje. Amazónia a világ legnagyobb őserdeje. Pótolhatatlan szerepe van a bolygónk működésében. Ha eltűnik, lehet, hogy eltűnünk mi is” – írta Istenes László.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?