LELKIZŐ

Aggódnak a kollégák: Törőcsik Mari állandó ápolásra szorul

Éjjel-nappal egy ápoló vigyáz a Kossuth-díjas színésznőre, akit megvisel a szélsőséges időjárás.
  • Szerző: Ripost

Nagyon megviseli a szélsőséges időjárás, a kánikula és a hidegfront is Törőcsik Marit. A Kossuth Nagydíjas színésznő egészségével sok probléma volt az elmúlt időszakban, többször is kórházban kellett kezelni. Most az otthonában pihen, de éjjel-nappal egy ápoló vigyáz rá. A művésznő egészségi állapota állandó felügyeletet igényel.

"Mostanában sokat alszom és tévézem a szobában, fáradékony vagyok. Persze, jobban szeretek kint lenni az udvaron, az orvosok is ezt tanácsolták – árulta el kissé nehézkesen beszélve Törőcsik Mari. – Szerencsére sosem vagyok egyedül, az ápolónő éjjel-nappal itt van nálam, és a családom is gyakran meglátogat, sokszor jönnek hozzám".

A nemzet színészének márciusban nyelési nehézségei miatt kellett kezelésen részt vennie. Akkor hetekig nem hagyhatta el a szombathelyi kórházat, de aztán áprilisban visszaköltözhetett velemi házába. Korábban elmondta, csak addig akar a kórházban maradni, amíg muszáj, a nyárias időjárás hatására pedig akkor sokkal erősebbnek érezte magát. Most azonban ismét fáradtabb, nehezen bírja az időjárási frontokat.

A rajongók mellett a színészkollégák is aggódnak érte, és bíznak benne, hogy hamarosan javul az állapota. Az őt egyik legjobban ismerő pályatársa és volt férje, Bodrogi Gyula még azt sem zárja ki, hogy újra szerepet vállal.

"Reméljük, Mari minél előbb jobban lesz. Õ egy nagyon erős asszony, szeretnénk, ha visszatérhetne már a színpadra. Nem tudom, ez mikor történik meg. Lehet, hogy többet kell rá várni, mint gondoltuk, de az biztos, nagyon sokat jelentene neki, ha újra játszhatna. Mindig lenyűgöz, mennyi erő van benne, nem adja fel, küzd, harcol" – kezdte a Blikk-nek Bodrogi, aki amikor csak tudja, meglátogatja a betegeskedő művésznőt.

"Szinte mindennap hívom Marit, hogy tudjam, mi van vele. Persze, mindketten annak örülünk a legjobban, ha találkozunk, de Velem messze van. Ennek ellenére, amikor csak tudok, lemegyek hozzá, meglátogatom. Augusztusban tervezem, hogy elmegyek hozzá, de ezt mindig előre egyeztetni kell vele, nem lehet csak úgy, egy szó nélkül beállítani hozzá".