LELKIZŐ

A temetőben ünnepelte a születésnapját Torgyán József özvegye

Az egykori operettprimadonna nem híve a nagy ünneplésnek. Nyolcvanharmadik születésnapján első útja a Farkasréti temetőbe vezetett, hogy rendbe tegye imádott férjének sírját.
  • Szerző: Doris

A 2017 januárjában elhunyt Torgyán József özvegye, Cseh Mária már szerda reggel kilenc óra körül a politikus sírját törölgette a Farkasréti temetőben. Fehér orchideákkal díszítette, mivel az volt a politikus kedvenc virága, majd csendesen meggyújtott egy mécsest, hogy így emlékezzen imádott férjére.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

Az egykori operettprimadonna a politikus halálakor megfogadta, hogy minden születésnapján ellátogat a sírkertbe, szerdán pedig a is elkísérte őt.

Fotó: Markovics Gábor

„Az az igazság, hogy nem nagyon szeretem a születésnapokat. Emlékszem, amikor még Jóska élt, akkor egy nagy bulit szeretett volna szervezni a nyolcvanadikra születésnapomra, de megmondtam neki, hogy az lenne a legnagyobb ajándék, ha kettesben ünnepelnénk. Sajnos erre már nem került sor. Ezért is döntöttem úgy, hogy ma, a nyolcvanharmadik szülinapomon az első utam ide vezet” – kezdte a -nak Marika, akit Torgyán egy régi barátja, Petráss László vitt ki a temetőbe. Ő az, aki a politikus halála után minden év szeptemberében megszervezi a földművesek napját. Igaz, az idei bizonytalan, a koronavírus-járvány miatt.

Fotó: Markovics Gábor

Marikánál a szívműtétjét követően szerencsére beváltak a kísérleti szívgyógyszerek, ezért tevékenyen tölti a napjait, ápolja férje emlékét, órákon át gondozza a kertet. Nyolcvanharmadik születésnapján is csak azt sajnálja, hogy imádott Jóskája már nem foghatja a kezét.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?