LELKIZŐ

A legtragikusabb sorsú sztár volt a váratlanul elhunyt énekes

Bár kiemelkedő alakja volt a 80-as évek zenei világának, életét számos tragédia és hullámvölgy árnyékolta be. Kálváriája már tinikorában elkezdődött...
  • Szerző: Doris

Az egész zeneipart sokkolta Pete Burns teljesen váratlan halála! A Dead or Alive zenekar frontemberének sajtósa hétfő este jelentette be a lesújtó hírt: az 57 éves énekes szívrohamot kapott, életét már nem lehetett megmenteni.

Bár az agyonplasztikázott csodabogár a 80-as évek kiemelkedő zenei alakja volt, életét számtalan tragédia és csalódás árnyékolta be. Kálváriája már 14 éves korában elkezdődött, amikor anyja súlyos drogfüggő lett.

Tehetetlenül nézte, ahogy az imádott asszony teljesen tönkreteszi magát.

"Elviselhetetlen volt. Emlékszem, egy nap arra léptem be a nappaliba, hogy a szoba közepén ül szétvágott csuklóval. A parketta körülötte csupa vér volt..." - árulta el Pete egy korábbi interjúban.

A gyerekkori sérelmek felnőttként is árnyékként követték. Olyannyira, hogy 1997-ben súlyos depresszióba esett és többször is megpróbált végezni magával.

"Semmit sem használtak az antidepresszánsok! Még mindig gyakran előfordul, hogy letargiába zuhanok. Még szerencse, hogy egy fantasztikus pszichológus áll mellettem" - idézte fel nemrég.

Később aztán, karrierje csúcsán, a plasztika megszállottja lett. Az első műtéte azonban katasztrofálisan sikerült. Orrát annyira elrontották a sebészek, hogy még napszemüveget sem tudott viselni.

Pete ennek ellenére nem állt le, mindent megtett, hogy megváltoztassa külsejét. Több mint 300-szor szabatta át magát, így utolsó éveiben már inkább hasonlított egy szörnyre, mintsem arra a jóképű sztárra, aki a 80-as években volt.

2002-ben a fejébe vette, hogy teltebb ajkakat szeretne, ezért újra kés alá feküdt. Ebbe a műtétjébe egy orvosi műhiba miatt majdnem belehalt. Bár a pert megnyerte, az újabb elrontott beavatkozástól ismét a padlóra került. Semmit sem tartott olyan fontosnak, mint arca átszabatását.

2006-ban elvált élete szerelmétől, és hozzáment egy Michael nevű férfihez. Ám az ő segítségével sem tudott kimászni a gödörből.

Mivel minden pénzét plasztikára költötte, 2014-re teljesen elszegényedett

Michael azonban ekkor sem fordult el tőle, kitartott mellette és mindenben támogatta.

Egészen halála napjáig...

És ezeket olvastad már?