LELKIZŐ

A halál torkából tért vissza a magyar zenész, megszólalt a feleség

Hét hónapnyi életveszély és több mint egy év rehabilitáció után Lerch István egy lépéssel közelebb került a hazatéréshez...
  • Szerző: Ripost

Már elhagyhatta a kórházat, és egy jól felszerelt otthonban gyógyul tovább Lerch István, akivel logopédus és gyógytornász is foglalkozik. Ám az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző állapota nem javult még annyit, hogy az orvosai hazaengedhessék.

Még messze nincs olyan szinten, hogy itthon biztonságban legyen, de ahhoz képest, hogy az orvosok lemondtak róla az első fél évben, rengeteget javult az állapota” – mesélte a Blikknek Lerch párja, Enikő. 

Kitűzünk egy célt, egy időpontot, de Pista fejlődése hol gyorsabb, hol hosszú hónapokra megtorpan.

 

Januárban a koponyahelyreállító műtétje után nagyon jól fejlődött, akkor azt hittem, nyárra hazajöhet, de sajnos nem így alakult. Most éppen a tavasz az új cél” – mondta a lapnak a nő, aki úgy érzi, férje jelenleg a legjobb helyen van. „Az emberek azt hiszik, akit a hozzátartozói otthonba visznek, attól meg akarnak szabadulni, pedig sokszor nincs más választás. István hét hónapig volt életveszélyben, több kórházban megfordult, mindegyikben fertőzéseket szedett össze. Ezután került az ország egyik legjobb rehabilitációs intézetébe. Egy hónap után merték kimondani, hogy életben marad” – sóhajtott az asszony.

Mindig hallgattam az orvosokra, és felelősséggel nem is mertem volna ellentmondani, mert az agyvérzés szövődményeként epilepsziás rohamok maradtak vissza. Ritkulnak ugyan, de nem lehet tudni, mikor jön ismét. Mi történne, ha nem ismerem fel, vagy késik a mentő? Olyan helyen akartam tudni, ahol biztonságban gyógyulhat” – jelentette ki Enikő, aki István nővérével több tucat intézményt járt végig.

Lerch István, a V'Moto-Rockból is ismert, számos szólóalbumot jegyző billentyűs-dalszerző két éve kapott sztrókot, életmentő műtéten esett át, de később újabb agyvérzést kapott.

Az orvos arra kért, köszönjek el tőle, mert a gyógyulási esélyei nagyon gyengék. István onnan jött vissza, ahonnan kevesen. Küzd, élni akar és gyógyul, de még senki sem tudja megmondani, meddig juthat el” – vallotta be Enikő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?