LELKIZŐ

A Farkasrétiben búcsúztatják, de titkos helyre temetik Paudits Bélát!

A Jászai Mari-díjas színész évekkel ezelőtt különös kérést fogalmazott meg az önéletrajzi könyvében: azt kérte, tömegsírba temessék, és könnyen lehet, hogy ez a végakarata meg is valósul majd.
  • Szerző: Ripost

Rendhagyó temetése lesz Paudits Bélának! A június 13-án elhunyt Jászai Mari-díjas színészt a Madách Színház a saját halottjának tekinti, így a szertartásról ők gondosodnak.

Szerdán a színház közölte is, hogy a színművész búcsúztatója június 28-án, 9.45-kor, a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában lesz. Ám az eddig a közvélemény számára nem volt nyilvános, hogy a búcsúztató után nem lesz temetés!

A Farkasréti temetőben, nagy nyilvánosság előtt legalábbis biztosan nem! A Madách Színház sajtóosztályától ugyanis a %% megtudta, hogy a temetés helyszíne egyelőre teljes titok a közvélemény számára.

Ez azt jelenti, hogy akár Paudits utolsó kívánsága is teljesülhet: a színész minden vágya az volt, hogy halála után egy jelöletlen sírban nyugodhasson.

"Nem akarok nagy temetést, sőt semmilyen temetést nem akarok… Aki szeret, őrizzen meg a szívében, de senki ne tolongjon a koporsóm mellett egy könnycseppet morzsolgatva, ha soha nem szánt, amíg életben voltam. Azt akarom, hogy a testemet egy olyan jeltelen tömegsírba dobják, mint azokét, akik névtelenül haltak meg… Aki pedig emlékezni akar, emlékezzen" - írta Rivaldafényből a nyomorba című önéletrajzi kötetében.

A részleteket elolvashatod a hétfői %% napilapban!

És ezeket olvastad már?