LELKIZŐ

5 ok, amiért Diana hercegnő a legnagyobb példakép

Már hosszú évek óta nincs köztünk, de még jelenleg is emberek ezreinek mutat példát Lady Diana, aki ma ünnepelné 54. születésnapját.
  • Szerző: The_M

Talán soha senkit nem övezett és övez akkora tisztelet és szeretet, mint Diana hercegnőt. Megmentheti a fél világot Angelina Jolie, és élhet makulátlan életet Katalin hercegné, Lady D-hez hasonló hatást soha nem fognak kiváltani.

A walesi hercegnő halála után csaknem két évtizeddel is a legnagyobb példaképnek számít. Ami nem is csoda, hiszen olyan kiemelkedő személyiség volt, amilyenből valószínűleg soha nem lesz még egy. Ezért is rettentő fájó, hogy 54. születésnapja alkalmából már nem köszöntheti személyesen a világ.

Õ volt a nagybetűs Anya

Világéletében szembement a palota által ráerőltetett szokásokkal, és úgy nevelte Vilmost és Harry-t, ahogy ő helyesnek látta. Nem akarta, hogy a fiaiból elkényeztetett kékvérű ficsúrok legyenek, akik mit sem törődnek a világgal. Olyan értékeket adott át nekik, amik mentén minden jó embernek élnie kéne.

Mindenkin segíteni akart

A gyerekei mellett a jótékonykodás volt a legfontosabb számára. Milliók köszönhetik neki, hogy jobbak lettek az életkörülményeik, az egészségük, vagy csak a kedvük néhány percre, amikor a hercegnő rájuk mosolygott.

Tökéletes stílusikon

Akárhol is jelent meg, mindig jó volt ránézni. Az öltözéke mindig makulátlan volt, és a stílusa a mai napig meghatározó. Elég csak a menyére gondolni, aki rendszeresen másolja Diana öltözködését.

Bátrabb volt mindenkinél

Sok nő nem mer kilépni egy számára szenvedéssel teli kapcsolatból. De Diana nem akart lelkileg megnyomorodni, és inkább elhagyta férjét. Amihez még az átlagosnál is nagyobb bátorság kellett, hiszen a brit trónörököstől kellett elválnia. Majd volt ereje új életet kezdeni, és újra megtalálni a szerelmet.

Uralta a médiát

Õ volt mindenidők legtöbbet fotózott embere. Ezért pedig rengeteg tett is. Ugyanis felismerte, hogy az állandóan a nyomában lévő fotósokat és újságírókat a saját javára fordíthatja. Úgy irányította a médiát, ahogyan csak akarta, és így mindig kellő visszhangot kaptak azon nemes ügyek, amik mellé odaállt. Arról nem is beszélve, hogy a saját imázsát is az önmaga által generált sajtómegjelenésekkel erősítette meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?