SZTÁR

Õk lesznek a fellépői a Szabadságkoncertnek!

A Szabadságkoncert házigazdája Nagy Feró, a koncerten fellépő zenekarok három-három dalt játszanak el, a szólisták pedig közös dalokat is énekelnek.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A magyar Kormány az 1989–90-es rendszerváltoztatás évfordulóját „30 éve szabadon” emlékévvé nyilvánította. Az emlékév lebonyolításáért felelős kormánybiztos Schmidt Mária történészprofesszor, a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

A rendszerváltoztatás az 1956-os forradalom és szabadságharc mellett a XX. század másik olyan eseménye, amellyel a magyarok kivívták az egész világ megbecsülését. A magyarok, ahogyan a térség népei is, saját kezükbe vették sorsuk alakulását, nem voltak hajlandóak tovább eltűrni az idegen uralmat, és a rájuk kényszerített kommunista diktatúrát.

1989 sorsfordító év volt, a rendszerváltoztatás harmincadik évfordulója pedig ünnep mindannyiunk számára.  Ünnepeljünk együtt június 16-án, vasárnap 18.30-tól a Hősök terén! A koncert ingyenes, szeretettel várunk mindenkit!

A Szabadságkoncert házigazdája Nagy Feró, a koncerten fellépő zenekarok három-három dalt játszanak el, a szólisták pedig közös dalokat is énekelnek.

A rockzenekarokat a kibővített Liszt Ferenc Kamarazenekar 40 szimfonikus zenésze, és egy 30 fős kórus, karmester vezénylésével kíséri. A Szabadságkoncert dalai a szimfonikus zenekari és a kórus kísérettel olyan egyedi hangzással szólalnak meg, ahogyan eddig még sohasem.

A fellépők már napok óta próbálnak, összesen mintegy 40 órányi közös zenéléssel készülnek a koncertre. Különleges, három részből álló, összesen 34 méter szélességű színpad épül a Szabadságkoncertre a Hősök terén, a Műcsarnok és a központi szoborcsoport közé, a dalokat egyedi háttérvetítések kísérik majd, megidézve a rendszerváltoztatás korát is

Vincze Lilla, a KFT, az Emelet és a Republic. Keresztes Ildikó, Varga Miklós, Szikora Robi és az R-GO, a Beatrice. Vastag Csaba, Vikidál Gyula, Homonyik Sándor és a Piramis-évek Révész Sándorral és Závodi Jánossal.

Õk lesznek a fellépői 2019. június 16-án, vasárnap este a Hősök terén az ingyenes Szabadságkoncertnek!

 

A főpróbára június 13-án kerül sor, amelyre szeretettel várjuk az újságírókat, amennyiben előre jelzik érkezésüket.

Június 16-án 18.30-tól DJ Dominique a rendszerváltoztatás korának dalaival hangolja a koncertre a nézőket. A koncert nyitányaként 20.00-kor a Magyar Honvédség Gripen vadászrepülőgépeinek köteléke húz át a Hősök tere felett.

A koncert tűzijátékkal, fényfestéssel és különleges, sok-sok drónnal bemutatott képpel ér véget.

 

Bővebb információt itt találsz!  

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A 30 perces sajtos rúd receptje
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?