HŰHA

Zokogtak a nézők: így csendült fel a remény dala az üres milánói dómban – videó

Andrea Bocelli a koronavírus-járvány miatt az üres milánói dómban lépett fel.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus-járvány miatt üres milánói dómban lépett fel vasárnap este Andrea Bocelli világhírű olasz tenor, akinek szokatlan húsvéti koncertjét élőben lehetett követni az énekes YouTube-csatornáján.

Fotó: AFP

Bocellit a történelmi katedrális orgonistája, Emanuele Vianelli kísérte a koncerten, amelyen Bach és Gounod Ave Mariája és Mascagni Sancta Maria című műve is elhangzott, és amely az Amazing Grace (Csodás kegyelem) című keresztény egyházi énekkel zárult.

A koncert előtt Andrea Bocelli az ugyancsak néptelen Dóm-téren tartott néhány énekpróbát. A Music for Hope (Zene a reményért) című előadás megszervezésében Milánó városán kívül a dóm, a Sugar Music, a Universal Music Group és a YouTube is közreműködött, és Bocelli a fellépésért nem fogadott el honoráriumot.

„Biztos vagyok abban, hogy Bocelli hangja olyan lesz, mint egy erős, meleg ölelés, amelyet mostanában mindannyian hiányolunk, és megmelengeti Milánó, Olaszország és a világ szívét” – mondta a koncert előtt Giuseppe Sala milánói polgármester. A 61 éves vak énekes közleményében hangsúlyozta, hogy hisz a közös ima erejében.

A Daily Mail beszámolója szerint több mint 3,4 millióan nézték egyszerre a koncertet. Több néző is zokogva nézte az előadást, a hálálkodó kommentek pedig özönleni kezdtek. A felvételt pedig pár óra alatt már több mint 28 millióan nézték meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?