HŰHA

Kitálalt VV Fanni feltételezett gyilkosának rokona

Az ügyész harminc év börtönt kért B. Lászlóra, ám nagybátyja szerint a férfinak esze ágában sincs beismerő vallomást tenni.
  • Szerző: ripost

Harminc év börtönt kért az ügyész B. Lászlóra, a VV Fanni-gyilkosság vádlottjára. Ez gyakorlatilag egy vádalku, ami csak akkor áll, ha B. László már az előkészületi ülésen a váddal egyező beismerő vallomást tesz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi nagybátyja, Brodmann Péter szerint kizárt dolog, hogy ez megtörténjen, hiszen unokaöccse szerinte nem követte el a gyilkosságot.

„Ez természetesen nem opció számunkra, mivel nem követte el az emberölést, és véleményem szerint ebből a vádiratból megállapítható, hogy a bűntett nem valósult meg. Amennyiben mégis megállapítják a vádlott felelősségét, úgy a börtönévek határa a csillagos ég” – mondta el a Borsnak a nagybácsi, aki korábban védőként volt jelen a gyilkossági ügyben, ám hamar kizárták, és a továbbiakban tanúként idézték be.

„A kocsiban talált véres kötél miatt DNS-mintát vettek tőlem, majd védőként kizártak az ügyből. B. László segítőjeként és bűnpártolóként vizsgálták, hogy közöm van az ügyhöz, de semmi közöm semmihez, nincs rajta a sejtmintám a kötélen, de ennek ellenére sem engedtek vissza védőügyvédnek. Most pedig a nevem még csak nem is szerepel a vádiratban, sem a rajtam végzett vizsgálat, vagy a vallomásom. Mindenki más neve, vallomása viszont ott virít. Szégyen ez az egész ügy, és László hülyesége a családunkra nézve, de nincs takargatnivalónk. Amit tett, hogy elvitte az ájult Fannit, ami a kamerán is látszik, azt elismeri, és viseli az azzal járó következményeket, de többet nem” – fogalmazott a férfi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?