HŰHA

Veszélyben a magyar pornóarchívum: 8 millió forint kell Kovinak

Ma már csak egy belvárosi raktár őrzi azokat a klasszikusokat, melyeken bevallva, vagy bevallatlanul, de generációk "nőttek fel".
címkék:
  • Szerző: Buster

A %% bejutott a ma már történelemnek számító kordokumentumok közé, ahol Kovi ma 2500 anyagot tárol. Az egykori pornócézár csak remélni tudja, hogy rövidesen megkezdheti az anyagok digitalizálását, mivel az idő véges...

%RIPOST% : Hol vagyunk?

Kovi: "Ez itt Magyarország legnagyobb pornóarchívuma. Nagyjából 2500 eredeti felvételt őrzök itt, köztük az összes saját munkámat és minden filmet, amit annak idején a Lux Videó égisze alatt megvásároltam külföldről és kiadtam. Ami mindben közös, hogy Magyarországon, magyar szereplőkkel készültek.

Gyakorlatilag ez itt egy korrajz, ami az iparág fénykorát mutatja be

%RIPOST% : Fáj a szíved, amikor ide belépsz?

Kovi: "Már nem, de nagyon sokáig fájt, hiszen 23 év munkáját nem lehet csak úgy kitörölni az életemből. Nem tagadom, voltak álmatlan éjszakáim. Sokat gondolkodtam megoldásokon, hogy mit lehetne még kihozni a tapasztalatomból, de rájöttem, hogy én nem akarok mobiltelefonnal néhány perces maszatolásokat forgatni a netre."

%RIPOST% : Mi lesz a sorsa ennek a rengeteg kész filmnek és nyersanyagnak?

Kovi: "Nem tudom és ez nagyon aggaszt. Nagyon nem így kéne tárolni a filmeket, hiszen a mágnesszalagok szavatossága véges. Digitalizálásra lenne szükség, de annak az ára nagyjából 8 millió forint. Arról nem is beszélve, hogy ha napi nyolc órában nekiállnék, akkor egy éven át tartana a folyamat.

Nagyon sajnálom, hogy nekem erre nincs nyolcmillió forintom, hiszen komoly üzleti potenciál van ezekben az anyagokban

- nyilatkozta Kovi, aki a %% napilap hétfői számában hosszabban is mesél a dicső múltról, és azt is elárulta, engedett -e valaha a hatalmas kísértésnek.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?