HŰHA

Tehetetlen a magyar színésznő, bármikor a család fejére omolhat a házuk

A szomszéd építkezése miatt szabályosan kettészakadt a színésznő budai otthona.
  • Szerző: Ripost

Drámai jelenetek játszódtak le kedden az 56 éves Szalay Krisztina színésznő budai otthonánál.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

„A szomszéd építkezése miatt dől a fejünkre a házunk” – mondta a színésznő, aki végső elkeseredésében éhségsztrájkba kezdett tegnap délután. Az épületen óriási repedések futnak végig, a színésznő szerint a szomszédban zajló építkezés miatt.

A Blikk munkatársaival együtt érkezett meg Szalay barátnője, a 64 éves Szirtes Ági Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, akit sírva ölelte magához a bajba jutott kollégáját, hogy támogatásáról biztosítsa a drámai helyzetben. Szalay Krisztinának szüksége is van minden lelki erősítésre, mert teljesen megtört, és a hivatalok sem segítenek rajta.

„300 ezret költöttem szakértői véleményekre, hogy valaki igazolja a helyzetemet, de hasztalan. Teljesen tehetetlen vagyok, és támfalat sem kapok. Csak az emberi empátiában bízhatok, könyörögtem, hogy állítsák le a munkagépeket, de mindhiába” – mesélte a lapnak a színésznő, s munkatársunkat körbevezette otthonában, megmutatta a tavasz óta kettérepedt falakat.

A művésznő 25 éve él a férjével, az 56 éves Cserna Antallal és családjával a budai kertes házban, ami az elmúlt hetekben életveszélyessé vált.

„A fiamat ki kellett menekíteni, nem engedem, hogy itt legyen, a talaj folyamatosan csúszik ki alólunk, a ház bármikor a fejünkre dőlhet. Az elmúlt héten barátoknál húzta meg magát. A másik szomszéd, aki támogat ebben a helyzetben, kipakolt nekünk a szuterénből, hogy legyen hova mennünk” – mondta.

A színész házaspár élete rémálommá vált, helyzetük jelen állás szerint teljesen bizonytalan, hiszen Szalaynak azt mondták, hogy az önkormányzatnak 2013 óta nincs túl sok ráhatása az építkezésekre. Szalay Kriszta elmondta, a szomszéd rengeteg földet ásatott ki a domboldalon.

„Én megértem, hogy minél előbb be szeretnének költözni, de nekem is éppen három gyermekem van, az én problémámmal ki törődik? Egy hete nem alszom, szegény férjem is bele van betegedve, a gyomrára ment az ideg. Közben próbálunk dolgozni, most sem tud itt lenni és segíteni, késő estig a színházban van. Nem tudom, kihez, milyen hivatalhoz forduljak, életveszélyessé vált a házam. Ki fognak dőlni a falak, de ami a legjobban bánt, az az emberi hozzáállás” – tette hozzá könnyeivel küzdve a színésznő.