HŰHA

Támadják alakja miatt, gyógyíthatatlan betegséggel küzd a modell

A gyönyörû Gigi Hadid az utóbbi időben sokat fogyott, de nem a munka, hanem betegsége miatt.
  • Szerző: Ripost

A gyönyörű 22 éves Gigi Hadid mindig is büszke volt domborulataira, ám pajzsmirigy-betegsége miatt az utóbbi időben rengeteget fogyott. Az amerikai modell a Harper’s Bazaar májusi számában árulta el, hogy nagyon hiányzik neki a régi alakja, fogyása miatt pedig sokan megjegyzéseket is tesznek rá. Főleg a kerek fenekét és mellét hiányolja, de azt mondja, hogy testével ő most is elégedett.

Korábban azért volt büszke a vonalaira, mert röplabdázott és lovagolt, de most is szívesen néz tükörbe. Sokan azonban azt hiszik, hogy szakmája miatt szabadult meg jó néhány kilótól, erről azonban szó sincs, Hashimoto-szindrómája alakította át testét. A betegsége miatt felpörgött az anyagcseréje – írja a Daily Mail.

A Hashimoto-szindróma egy autoimmun betegség, amely a pajzsmirigy krónikus és fájdalommentes gyulladásához és végeredményben pusztulásához vezet. A folyamat ma még gyógyíthatatlan, de kezelhető. A betegséget az immunrendszer hibás működése okozza. A nevét Hasimoto Hakaru (1881–1934) japán orvosról kapta, aki 1912-ben először írta le a betegséget.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A mézeskalács-recept, amit mindenki el fog kérni
És ezeket olvastad már?