HŰHA

Õszinte vallomás: ezt gondolja színész fiáról Ungár Anikó

Hatalmas sikert aratott hétfő este a Második nekifutás címû darab 50. előadása a Karinthy Színházban.
  • Szerző: Totti

A fergeteges vígjáték szereplőit: Szilágyi Tibort, Tóth Enikőt, Gerlits Rékát, Marton Róbertet és Baronits Gábort nem csak a közönség ünnepelte, hanem a teátrum igazgatója is. Karinthy Márton tortával, pezsgővel várta a színészeket a közeli étteremben.

Persze nem hiányozhattak a háttérdolgozók sem a fogadásról, sőt szülők és barátok is megjelentek. Többek között Baronits Gábor édesanyja, Ungár Anikó is, aki hatalmas öleléssel köszöntötte fiát.

„Hatéves volt Gábor, amikor kijelentette, hogy színész lesz – mesélte a híres bűvész. – Nagyon tudatosan készült erre a pályára, mi pedig megadtuk neki a bizalmat, és nem csalódtunk. A fiam nem sodródott el, és nem feszegette a határait. Kilencéves korától járt Földes Margithoz, ügyes volt, de három évvel később, egy vizsgájuk után nyugodtam meg, hogy jó úton jár. Shakespeare Makrancos Katájából adtak elő egy osztálytársával egy jelenetet, ő alakította Katát. A profi színészektől azt a pozitív kritikát kapta, hogy úgy tudta eljátszani a nőt, hogy nem lett közben homoszexuális. Azóta pedig már sorozatban, filmben és több színpadi darabban is bizonyította tehetségét. Művész emberként, én nem olvadok el, ha színpadon látom, hanem kritikus vagyok. És nagyon büszke vagyok rá, amikor egy előadásban nem a fiamat látom, hanem el tud vinni, és azt látom, akit alakít, amikor sírok és sajnálom.”

Ungár Anikó és Gábor között mindig is nagyon jó volt a kapcsolat, mindig megbíztak egymásban.

„Gábor egy nagyon befogadó, érzékeny felnőtt lett, sokat szoktunk beszélgetni – folytatta Anikó. – Hogy milyen bensőséges a kapcsolatunk, arról sokat elmond, hogy január tizenegyedikén volt a születésnapom. Õ beállított a házunkba január tizedikén éjfélkor egy csokor virággal... Mert fontos volt neki, hogy ott legyen velem abban a pillanatban, hogy ő legyen az első, aki felköszönt!"

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?