HŰHA

Szikora Róbert 1956 hőseiért zenél

Az énekes rendhagyó koncertet ad pénteken a Városligetben, ahol a résztvevők Nagy Imréről és társairól emlékezhetnek meg méltó módon.
  • Szerző: Ripost

Június 16-án igazi örömünnep lesz a Városligetben Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének évfordulóján.

Az Egy Szabad Országért Fesztivál az 1956-os Emlékév egyik legfontosabb záróeseménye, melynek megkoronázásaként fergeteges R-GO-koncerten ünnepelhetik ezt a napot az odalátogatók.

Szikora Róbert a %%-nak elmondta, hatalmas megtiszteltetés számára az, hogy a neve összefonódik ezzel az eseménnyel.

„Az én feladatom az, hogy két órán át nagyon jól érezzék magukat az emberek. Ha pedig ez koronája lesz egy ilyen eseménynek, akkor boldog vagyok, hogy én tehetem rá!” – mondta el az énekes.

Még élénken él benne az a huszonnyolc évvel ezelőtti nap, amikor hosszú évtizedek után újra felvillant a remény a szabadságra.

„Emlékszem, a tévében néztem az újratemetést, amit azóta sem felejtettem el. Annyira bátorító volt, ahogy a fiatal Orbán Viktor beszélt, hogy csak azt mondogattam, köszönöm, Istenem, hogy ezt megérhettem. 1956 óta akkor hallottuk először, hogy valaki fel mer szólalni a hatalom ellen. Emlékszem, ültem a fotelben és kiabáltam a feleségemnek, hogy jöjjön oda a tévéhez, mert ilyet még nem hallottunk! Ott volt egy fiatal srác és reményt adott mindannyiunknak!” – emlékezett vissza mosolyogva az Szikora Róbert, aki felejthetetlen műsorral várja pénteken a Városligetbe látogatókat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?