HŰHA

Százmilliókat hoz a világsztárnak egy balul elsült tévéfelvétel

A 75 éves angol popveterán házát egy évtizedekkel ezelőtti szexuális visszaélés gyanúja miatt 2014 augusztusában átkutatták a rendőrök.
  • Szerző: Buster

Megdőlt a gyanú, és ez 1 millió fontba fájhat a BBC-nek. Ami átszámítva még a brexit után is több százmillió forintot ér. Az eredeti feljelentés szerint Sir Cliff Richard 1985-ben, az észak-angliai Sheffieldben szexuálisan zaklatott egy akkor még 16. életévét be nem töltött fiút. A feljelentés idején Cliff nem tartózkodott otthonában, ahol házkutatást tartottak, de hazatérése után önként jelentkezett a rendőrségen. A popsztárt nem vették őrizetbe, és vádat sem emeltek ellene, az ügyészség pedig a múlt hónapban közölte, hogy bizonyíték hiányában megszünteti a vizsgálatot.

Az ügynek ugyanakkor koránt sincs vége. Ezt vasárnap maga a zenész jelentette be közösségi oldalán.

Cliff Richard kilátásba helyezte, hogy kártérítési pert indít a BBC és az ügyben eljáró rendőrkapitányság ellen is, magánéletéhez fűződő jogainak durva megsértése címén. A BBC 24 órás hírtelevíziója, a BBC News stábja, amelyet a rendőrség az időközben kiszivárgott üzenetváltások tanúsága szerint előre értesített, már a helyszínen várta a házkutatásra érkező rendőri egységet, és egyenes adásban közvetítette a fejleményeket. Az ügyben parlamenti vizsgálat is indult, amely megállapította, hogy bár a BBC a rendőrséggel folytatott együttműködése során a maga részéről megfelelően járt el, a házkutatás élő közvetítése azonban ennek ellenére "óriási, helyrehozhatatlan károkat" okozott Sir Cliff Richard közmegítélésében.
    

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?