HŰHA

Súlyos szívműtét: órákon át operálták a magyar énekest

Másodszor volt szükség az életmentő beavatkozásra.
  • Szerző: Ripost

Már az otthonában lábadozik Tilinger Attila, miután március 12-én súlyos szívműtéten esett át- írja a Bors.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A közkedvelt mulatós sztárt mindenki Házibuli Attila néven ismeri. Két éve diagnosztizáltak nála pitvarfibrillációt, a leggyakoribb szívritmuszavart. Akkor rövid kórházi kezelés után, mely során beállították gyógyszeres terá­piáját és ellátták életmódbeli tanácsokkal, gyakorlatilag visszatérhetett a régi életéhez. Hónapokig úgy tűnt, hogy a gyógyszeres terápia hosszú távú megoldást jelenthet, ám nem így történt. Tavaly nyáron ismét rosszul lett, megműtötték, ám csak ideig-óráig mutatott javulást.

Fotó: facebook/Házibuli Attilával Official

„Tavaly novemberben kezdődtek újra a szívpanaszaim, a legkisebb megerőltetés is gondot okozott számomra. Annyira rosszul éreztem magam, hogy az adventi élő, nagyzenekaros koncertemet is le kellett mondanom”

– mondja a betegágyából nyilatkozó énekes.

„A comb-artériámon keresztül felvezettek három katétert a szív- pitvarokba és kamrákba, feltérképezték a szívem elektrofiziológiai állapotát, és elégették azokat az izomrostokat, idegpályákat, amelyek a gondot okozták. Ébren voltam a kétórás műtét alatt, izgalmas volt.”

A beavatkozásra a Városmajori Szívklinikán került sor, az operációt dr. Gellér László professzor végezte. Attila a Borsnak elmondta: ahhoz, hogy kiderüljön: ezúttal sikeres volt-e a műtét, hosszabb időre van még szükség, de bízik benne, hogy ezúttal véget érnek a megpróbáltatásai.

 

 

És ezeket olvastad már?