HŰHA

Som Lajost gyengébb értelmű, hanyatló embernek nyilvánították

De ő ezt nem bánja. Vagány rockerként maga járult hozzá a szakvélemény nyilvánosságra hozatalához!

Azért készült orvosi szakvélemény a Piramis legendás zenészéről, mert néhány éve saját lépcsőházában megtámadták.

Mint a támadás áldozatát keresték fel igazságügyi szakértők abban a gondozó- otthon, ahol most él. A Blikk írta meg az esetet.

Neki volt igaza

Az alkoholproblémás élethelyzetből kilábaló zenésznek sokan nem hitték el, hogy Lujza utcai lakásának lépcsőházában valóban bűncselekmény történt, és a bíróság is ragaszkodott pszichológus és elmeorvos bevonásához, de most minden egyszerre igazolódott.

– Bevallom, furcsán éreztem magam, amikor két hónapja itt az otthonban megjelent egy bíró egy pszichológussal, de örülök, hogy minden jóra fordult – mondta Som a Jakab József utcai gondozó udvarán, ahol az ítéletet is megmutatta.

Hátulról rántották le

A vádlott beszélgetni kezdett a járóbot segítségével közlekedő, korlátozott mozgásképességű Som Lajos sértettel, akit a társasház földszintjére is követett. A lépcsőházban a lépcsőn felfelé haladó sértettet a vádlott hátulról mindkét kezével megfogta, és lerántotta a földre. A földön fekvő sértett kezéből a vádlott kikapta a sértett tulajdonát képező mobiltelefont, a sértett kabátjának bal oldali felső zsebéből pedig kivett 70 ezer forintot" – olvasható az ítéletben.

– Azóta időjárás-változásnál sajog a jobb vállam, és a bokám is jobban fáj, mert teljesen befordult, amikor hátraestem – ismerte el, de az öt és fél éves büntetést soknak tartja. – Felőlem ki is engedhetik. Nem hiszek abban, hogy a börtön bárkit is megváltoztat.

Most is vagány!

Som Lajos a Blikk újságírójának kérésére vagány módon ahhoz is hozzájárult, hogy az ítélet legkényesebb részét is nyilvánosságra hozzuk, ahol a pszichológus és az elmeorvos együttes szakvéleménye olvasható.

– A sértett aktuálisan kissé gyengébb intellektuális kapacitású és értelmi képességű személy, amelynek hátterében némi mentális hanyatlás áll

– olvasható a Som Lajosról szóló indoklásban.

És ezeket olvastad már?