HŰHA

Részletes beszámoló, így élte meg a magyar rádiós Srí Lankán a terrort

A 48 éves rádiós mûsorvezető és családja sokkot kaptak a hírektől, de nekik nem esett bajuk a támadások során.
  • Szerző: Ripost

A Rádió 1 műsorvezetője, Rákóczi Feri és divattervező kedvese, Judith egy ideje szervezték már a Srí Lanka-i utat, aminek rengeteg konkrét tervvel vágtak neki. A nagyobb nevezetességek végigjárása mellett például bálnanézést is terveztek, ám a múlt hétvégi, eddig 321 áldozatot követelő merényletsorozat alaposan átírta a forgatókönyvet.

Húsvét vasárnapján öngyilkos merénylők több keresztény templomban és luxushotelben robbantottak az államban. A rádiós és családja ekkor két napja tartózkodtak a szigetországban. Rákócziékért rengetegen aggódtak, de szerencsére nincsenek veszélyben, viszont a hírek megdöbbentették őket.

"Mélységesen megrázott itt mindenkit a 321 haláleset, nem ez lesz életünk legvidámabb nyaralása" – ismerte el a Blikknek Rákóczi Feri, aki hozzátette: "Bent vagyunk a sziget belsejében, itt teljes béke van, ám kicsit több a rendőri ellenőrzés."

Ráadásul a kommunikáció is akadozik, az internetet és így a közösségi oldalakat ugyanis vasárnap lekapcsolták a szigetországban. A családot szinte sokkolták a véres események, de igyekeznek a nyaralás hátralévő néhány napjából a lehető legtöbbet kihozni.

"Nem megyünk előbb haza, mert óriási a káosz a repülőtéren. Vasárnap indulunk, addigra remélhetőleg minden letisztul. Biztonságban érezzük magunkat, így nem tervezzük a korábbi hazautazást. Elkerüljük a nagyvárosokat és a vallási kegyhelyeket, ezeket szerencsére nagyrészt már megnéztük. Kis falvakban vagyunk, nyugodt helyeken" – árulta el sms-ben a műsorvezető, aki azt is elmesélte, milyen a hangulat Srí Lankán. "Mindenki nagyon szomorú a történtek miatt, ez egy alapvetően békés és vidám nép. Lépten-nyomon fekete és fehér zászlók vannak kitéve, ezek a nemzeti gyász színei" – írta Rákóczi, aki hozzátette: azért próbálnak programokat szervezni: "Szafarira megyünk, nem érezzük, hogy másként kellene dönteni."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?