HŰHA

A Himnusz miatt ekézik Radics Gigit: elege lett, reagált az énekesnő!

Az énekesnő sokak szerint megvariálta a hajlításokkal a Himnuszt, míg másoknak tetszett az egyedi előadásmódja.
  • Szerző: ripost

Többen kritizálták az interneten Radics Gigit a szilvesztereste általa előadott Himnusz miatt. Néhányak szerint az énekesnő elcsúfította a produkciót a hajlításokkal, és a zenei díszítőelemekkel.

Life Tv Karácsony Radics Gigi Vastag Csaba Tóth Andi Talán Attila
Fotó: Markovics Gábor

„Tudtam, hogy ez óriási felelősség, mert a Himnusz minden ország sajátja, egy nemzeti ima Isten felé, és ezt csak tisztelettel lehet előadni, átadni. A Himnuszt a szívemből, a legnagyobb alázattal énekeltem el. Az igaz, hogy a dallamban hagytam néhány apró, kicsit népiesnek is érezhető díszítést, ettől énekli Radics Gigi és nem valaki más. Ha egy operaénekes énekli el, akkor is kerülnek a Himnuszba olyan elemek, amelyek az ő professzionalitásából erednek. Szerintem az ízléses, nem eltérő, de egyedi előadásmóddal nincs probléma” – mondta el a Borsnak Gigi, akit az előadás közbeni kézmozdulatai miatt is bántottak.

„Mintha nem is én emeltem volna fel a kezemet, hanem egyszerűen csak az energiák, amik felszabadultak a Himnusz és a templomi miliő miatt, így mutatkoztak meg. Valószínűleg ezzel erő­sítettem rá a Himnusz mondanivalójára.”

Az előadásra egyébként Erkel Ferenc ükunokája, Somogyváry Ákos és az általa vezetett Erkel Ferenc Társaság is igent mondott.

„Gigi az eredeti, Erkel Ferenc-féle zenei alapra énekelt, mégpedig csodálatosan. A MÁV Szimfonikus Zenekar kísérte. Ehhez mindenkitől jóváhagyást kértünk, és kaptunk is, mint minden ilyen és ehhez hasonló esetben” – tudta meg a lap a LifeTV-től.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?